Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Pfizer: Έτοιμη να ανταποκριθεί σε αλλαγές της κυβέρνησης Τραμπ

7/3/2025 2:42:29 πμ
Η επιβολή δασμών στις εισαγωγές φαρμάκων αποτελεί πρόκληση αναγνώρισε ο CEO Albert Bourla
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ανησυχία προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ντ. Τραμπ σχετικά με την πιθανή επιβολή ειδικού φόρου στις εισαγωγές φαρμακευτικών προϊόντων, ύψους 25% ή παραπάνω, πέρα από τους γενικούς δασμούς που σχεδιάζει να επιβάλλει στις εισαγωγές από τον Καναδά, το Μεξικό και την Κίνα. Αυτό δημοσίευε πριν από λίγες ημέρες το Reuters φέρνοντας τις φαρμακευτικές εταιρείες που βασίζονται σε εργοστάσια παραγωγής εκτός ΗΠΑ σε δύσκολη θέση.


Ο CEO της Pfizer, Albert Bourla, έσπευσε να δηλώσει πάντως ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί κατάλληλα, αν κάτι τέτοιο προκύψει. Ειδικότερα, από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου υγείας Cowen που διεξήχθη στη Βοστώνη, διαβεβαίωσε ότι η τοπική παραγωγή των φαρμάκων της στις ΗΠΑ είναι σε καλά επίπεδα, με 13 μονάδες σε λειτουργία, ορισμένες από τις οποίες είναι τεράστιες εγκαταστάσεις για την παραγωγή ενέσιμων προϊόντων και αντισωμάτων. Αναγνωρίζοντας ότι η επιβολή δασμών θα αποτελεί πρόκληση για τον κλάδο, δεδομένου του μεγάλου όγκου των πρωτότυπων και γενόσημων φαρμάκων που παράγονται εκτός ΗΠΑ, τόνισε ότι η Pfizer θα είναι σε θέση να μετριάσει το πρόβλημα, μεταφέροντας πόρους από το εξωτερικό στη χώρα. 


Όπως δημοσιεύει το Fierce Pharma, o Bourla διατηρεί μια θετική στάση απέναντι στην τρέχουσα κυβέρνηση, δηλώνοντας πρόσφατα ότι η δεύτερη θητεία του Τραμπ στον Λευκό Οίκο προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες παρά κινδύνους για τη φαρμακοβιομηχανία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τη Deloitte, τα καινοτόμα φάρμακα αποδίδουν περισσότερο
Δυνητικά θα μπορούσαν να είναι εμπορικά διαθέσιμα και στην ελληνική αγορά






Σχετικά άρθρα

Τι πρέπει να αλλάξει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα καλλυντικά
Η Cosmetics Europe ζητά να απλοποιηθούν πολύπλοκες και ασαφείς απαιτήσεις
Ενισχύει την παρουσία της στις ΗΠΑ η Johnson & Johnson Innovative Medicine
Ανακοίνωσε επενδύσεις 55 δισ. δολαρίων σε νέες και υπάρχουσες εγκαταστάσεις
Αυξήθηκαν τα κόστη για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων
Σύμφωνα με τη Deloitte, τα καινοτόμα φάρμακα αποδίδουν περισσότερο
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ: Επανέρχεται δυναμικά στην Hellas Pharm 2025
Θα υποδεχτεί τους φαρμακοποιούς στο περίπτερο 52