Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Παρερμηνεύτηκε η δήλωση του Αδ. Γεωργιάδη για τα ογκολογικά φάρμακα

2/4/2024 10:49:34 μμ
Η αντίδραση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια κακή ερμηνεία των δηλώσεων του Αδ. Γεωργιάδη σχετικά με τη χρήση των ογκολογικών φαρμάκων πυροδότησε την αντίδραση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ). 


Ειδικότερα, ο υπ. Υγείας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΠΕΦ, δήλωσε πως θα ενεργοποιήσει άμεσα τα Ογκολογικά Συμβούλια των νοσοκομείων, καθώς τα ¾ των φαρμάκων που χορηγούνται, δεν τα χρειάζονται οι ασθενείς, υπονοώντας ότι θα μπορούσαν να έχουν εξίσου καλό προσδόκιμο επιβίωσης με άλλα μέσα (π.χ. χειρουργείο, ακτινοβολίες).


Η δήλωση αυτή παρερμηνεύτηκε προφανώς με πολλούς ασθενείς να πιστεύουν ότι θα μπει κόφτης στη χορήγηση αντι-νεοπλασματικών θεραπειών. Η ΕΛΛΟΚ, σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως τα Ογκολογικά Συμβούλια και η προώθηση της διεπιστημονικότητας στη φροντίδα του καρκίνου αποτελούν τον «Χρυσό Κανόνα» στην αντιμετώπιση του καρκίνου παγκοσμίως. 


«Η αναφορά περί ενεργοποίησής τους μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους», αναφέρουν σημειώνοντας όμως ότι: «η αντιμετώπιση της λειτουργίας των Ογκολογικών Συμβουλίων ως επιπλέον φραγή για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης για τον καρκίνο είναι σαφώς εκτός των διεθνών πρακτικών και του ρόλου τους και δεν είναι αποδεκτή από την ογκολογική κοινότητα».


 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων


Σχετικά άρθρα

EFPIA: Παρά τις βελτιώσεις, η φαρμακευτική νομοθεσία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει η Ευρώπη ανταγωνιστική στα φάρμακα
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Τα νέα φάρμακα που λανσάρονται στην Αμερική έρχονται στην Ευρώπη με το… σταγονόμετρο
Σύμφωνα με τον Thomas Schneider, Senior Vice President Commercial & Consulting Services EMEA, IQVIA
50 φαρμακευτικά μόρια γίνονται OTC
Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων