Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Όμιλος ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε.: Ζητά την εξασφάλιση επιπλέον ποσοτήτων αντιγριπικών εμβολίων

20/11/2020 5:01:56 μμ
Σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο όμιλος ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε., με αφορμή το αυξημένο ενδιαφέρον του γενικού πληθυσμού για την εμβολιαστική του κάλυψη –και κατΆ επέκταση της ζήτησης των αντιγριπικών εμβολίων– και αφουγκραζόμενος την πίεση που δέχονται τα φαρμακεία-μέλη και πελάτες του στην καθημερινή επαφή τους με τους πολίτες, έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι ο όμιλος ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. γίνεται καθημερινά αποδέκτης της αγωνίας των φαρμακοποιών που εξυπηρετεί, καθώς αυτοί καλούνται να λειτουργήσουν ως κυματοθραύστες της ανησυχίας ή ακόμη και της αγανάκτησης των πολιτών, αναφορικά με αυτό που αντιλαμβάνονται ως μη «έγκαιρη» εμβολιαστική τους κάλυψη.

Ο όμιλος, θεωρώντας ότι τη δύσκολη αυτή περίοδο όλοι οι κρίκοι της εφοδιαστικής αλυσίδας και οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να συμβάλλουν συντονισμένα στη διαφύλαξη της εμπιστοσύνης των πολιτών στο Σύστημα Υγείας, ζήτησε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για την εξασφάλιση επιπλέον ποσοτήτων αντιγριπικών εμβολίων αλλά και να γίνουν όλες οι σκόπιμες ενέργειες επικοινωνίας και ενημέρωσης προς το γενικό πληθυσμό για τη σταδιακή διάθεσή τους στην ελληνική αγορά και το χρονικό ορίζοντα αυτής.

Από την πλευρά του ο ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε., υπηρετώντας τη συνεταιριστική αρχή της αλληλεγγύης και αναγνωρίζοντας την κοινωνική ευθύνη που του αναλογεί, συμβάλλει στην ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας και στην ομοιογενή κάλυψη των εμβολιαστικών αναγκών του ελληνικού πληθυσμού, μέσα από την ακριβοδίκαιη και αναλογική κατανομή των διαθέσιμων ποσοτήτων αντιγριπικών εμβολίων προς τα φαρμακεία που εξυπηρετεί, ώστε αυτά να είναι αντιστοίχως διαθέσιμα στους πολίτες με τη βέλτιστη δυνατή διασπορά και προσβασιμότητα.

Η εν λόγω επιστολή κοινοποιήθηκε στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, στους κατά τόπους Φαρμακευτικούς Συλλόγους των περιοχών που δραστηριοποιείται ο όμιλος ΠΡΟ. ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. αλλά και στην ΟΣΦΕ. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη






Σχετικά άρθρα

Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
e-ΕΦΚΑ: Σε τροχιά υλοποίησης τρία σημαντικά ψηφιακά έργα
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του
Sanofi: Η αυτονομία της Ευρώπης στην Υγεία να γίνει άμεση προτεραιότητα
Είναι εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας
Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη