Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Ο αντιπρόεδρος της ΕΕ Μαργαρίτης Σχοινάς στο Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας της DEMO

21/7/2022 2:01:51 πμ
Στόχος μας να συμβάλουμε στην αυτονομία της Ευρώπης στη φαρμακευτική παραγωγή, τόνισε ο Δ. Δέμος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς επισκέφθηκε το νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της DEMO με την ευκαιρία των επίσημων εγκαινίων.

Aναγνωρίζοντας την υψηλή σημασία της ερευνητικής δραστηριότητας για την εξέλιξη και αυτάρκεια της ελληνικής και ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας, περιηγήθηκε στους χώρους, επισκέφθηκε τα εξειδικευμένα εργαστήρια του Κέντρου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη της εταιρείας αλλά και τους νέους επιστήμονες που απασχολούνται στις ομάδες έρευνας της DEMO. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DEMO και αντιπρόεδρος της ΠΕΦ, Δ. Δέμος, σχολίασε: «Οι διαδοχικές κρίσεις που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, φέρνουν διαρκώς νέες προκλήσεις για τις αλυσίδες εφοδιασμού και κατΆ επέκταση υψηλές πιέσεις στα υγειονομικά συστήματα σε όλη την Ευρώπη. Τα κράτη μέλη, σε συντονισμό με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τη βιομηχανία, πρέπει να συνεργαστούν για να χαράξουν το δρόμο για μια αυτάρκη Ευρώπη. Η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της ΕΕ, Μαργαρίτη Σχοινά είναι αναμφίβολα μια ξεχωριστή τιμή για την εταιρεία μας καθώς βεβαιώνει τη στήριξη των επενδύσεων που δρομολογεί ο κλάδος, με στόχο την προστασία της υγείας όλων των ευρωπαίων πολιτών. Συγκεκριμένα, το νέο Ερευνητικό Κέντρο της DEMO είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς οι εγχώριες φαρμακευτικές επενδύσεις μπορούν να συμβάλουν στην αυτονομία της Ευρώπης στη φαρμακευτική παραγωγή».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών