Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων (6ο/2009) σε ισχύ από 14/12/2009

14/12/2009
Από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου ανακοινώθηκε η έκδοση ενός νέου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων (6ο/2009), το οποίο τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου ανακοινώθηκε η έκδοση ενός νέου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων (6ο/2009), το οποίο τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009.

 

Στο νέο ΔΤΦ περιλαμβάνονται 262 τιμές νέων φαρμακευτικών προϊόντων, 287 διαγραφές φαρμακευτικών προϊόντων (σύμφωνα με τις αντίστοιχες αποφάσεις του Ε.Ο.Φ. σε εφαρμογή της διαδικασίας του «SUNSETCLAUSE» για το 2009, ύστερα από αίτηση των κατόχων της άδειας κυκλοφορίας), 23 μεταβολές που αφορούν μόνο αλλαγή ονομασίας ή και υπευθύνου κυκλοφορίας, και όχι τιμές και 1 μείωση τιμής πρωτοτύπου φαρμάκου λόγω συσχέτισής της με αντίστοιχο «co-marketing» της ιδίας εταιρείας.

 

Για τα 262 νέα φαρμακευτικά προϊόντα είχαν κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σχετικά αιτήματα των ενδιαφερομένων φαρμακευτικών επιχειρήσεων, μέχρι και την 23/11/2009, βάσει της Ερμηνευτικής Εγκυκλίου Α3-759/4/2/2008.

 

Από το σύνολο των παραπάνω τιμών, οι 197 αφορούν σε αντίγραφα, οι 63 σε πρωτότυπα φαρμακευτικά προϊόντα εκ των οποίων οι 5 αναφέρονται σε τελείως νέα φάρμακα - με 4 νέες δραστικές ουσίες - που κυκλοφορούν για πρώτη φορά στην Ελληνική αγορά (IREZA, BERIPLEX, MOZOBIL, ONGLYZA σε δύο μορφές) καθώς και σε 2 biosimilars (βιοϊσοδύναμα) σκευάσματα.

 

Το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ενέκρινε τιμές στα νεοκυκλοφορούντα σκευάσματα, πρωτότυπα και όμοιας δραστικής ουσίας (αντίγραφα) καθώς και στα βιοϊσοδύναμα σκευάσματα, σε εφαρμογή των Διατάξεων της Κωδικοποιημένης Α.Δ.07/2009 (ΦΕΚ1388/Β/09) που ισχύει με τις τροποποιήσεις της και με διαδικασίες που προβλέπονται από την Κοινοτική Νομοθεσία και μετά από γνωμοδότηση του Ε.Ο.Φ. και εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων.

 

Οι τιμές όλων των ανωτέρω νέων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων προσδιορίστηκαν από τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών της Ε.Ε. οι δε τιμές των αντιγράφων στο 80% της τιμής των αντίστοιχων πρωτοτύπων τους.

 

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων περιλαμβάνονται φάρμακα ανοσοδιεργετικά, διαγνωστικά για συγκεκριμένες αλλεργίες, αντιαιμορραγικά, για την θεραπεία του Parkinson, αντιδιαβητικά, καθώς και αντικαρκινικά.


Νέα φάρμακα (6ο/2009)

Διαγραφές (6ο/2009)

Αλλαγή ονομασίας & υπεύθυνου κυκλοφορίας (6ο/2009)

Μειώσεις τιμών λόγω συσχέτισης με αντίστοιχο co-marketing (6ο/2009)

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναμένουν την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Μέσω πιστοποιημένων φαρμακείων






Σχετικά άρθρα

Οι ανισότητες στο φαρμακευτικό επάγγελμα
Σύμφωνα με νέα έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Η ανταπόκριση των φαρμακοποιών σε φυσικές καταστροφές και έκτακτες ανάγκες
Περιγράφεται σε πρόσφατη έκθεση της FIP
Νέες λύσεις για τις ελλείψεις φαρμάκων προτείνει ο ΦΣΘ στον πρωθυπουργό
Κατά τη διάρκεια σύσκεψης, ενόψει της 89ης ΔΕΘ
Κ. Μανωλόπουλος: Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προέδρου του Φ.Σ. Αττικής
Αρκετές οι εκκρεμότητες που συσσωρεύτηκαν τους προηγούμενους μήνες, αναφέρει