Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Νέα λίστα με ελλειπτικά φάρμακα

10/10/2025 4:05:48 μμ
Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του ΕΟΦ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τον νέο κατάλογο με τα ελλειπτικά φάρμακα της ελληνικής αγοράς δημοσίευσε ο ΕΟΦ, λαμβάνοντας υπόψη δεδομένα έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με αυτόν, οι ελλείψεις φαρμάκων βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες, με τα φάρμακα περιορισμένης διαθεσιμότητας να μην ξεπερνούν τα 230. Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι (Ιούνιος και Ιούλιος) είχαν φτάσει τα 300.

 

Ειδικότερα, προβλήματα επάρκειας υπάρχουν σε 223 σκευάσματα συν 18 φάρμακα μόνιμης και έκτακτης κάλυψης (σύνολο 241). Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για σκευάσματα ευρείας κατανάλωσης, όπως αντιμυκητιασικά, αντιφλεγμονώδη, στατίνες, φάρμακα για τον σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και αντιβιοτικά, ανοσοσφαιρίνες, αντινεοπλασματικά, αντιψυχωτικά κ.ά., αλλά και νοσοκομειακά.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στον «στόχο» του βρίσκονται τρεις φαρμακευτικές εταιρείες
Ετοιμάζει μηνύσεις σε εταιρείες και φαρμακαποθήκες






Σχετικά άρθρα

Ειρ. Αγαπηδάκη: Πράσινο φως για τα φάρμακα της παχυσαρκίας
Για τους ήδη ενταγμένους στο πρόγραμμα «Προλαμβάνω»
Στάση εργασίας στον ΕΟΦ
Οι εργαζόμενοι ζητούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας
Ειρ. Αγαπηδάκη: Ξεκινά εκ νέου το «Προλαμβάνω»
Με τις εξετάσεις μαστογραφίας και υπερηχογραφήματος μαστών