Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μήνυση κατά του Νομάρχη Ημαθίας από τον τοπικό Φ.Σ.

26/11/2007
Για παράβαση του νόμου περί χορήγησης αδειών φαρμακείου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Μηνυτήρια αναφορά κατά του νομάρχη Ημα­θίας, Κώστα Καραπαναγιωτίδη, κατέθεσε ο Φαρ­μακευτικός Σύλλογος του νομού, καταγγέλλοντας παράβαση του νόμου περί χορήγησης αδειών για την ίδρυση φαρμακείου.
Στη μήνυση, που υποβλήθηκε στην Εισαγ­γελία Πρωτοδικών Βέροιας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας κατηγορεί το νομάρχη για παράβαση καθήκοντος. Όπως αναφέρεται χα­ρακτηριστικά, ο νομάρχης χορήγησε σε φαρ­μακοποιό άδεια ίδρυσης φαρμακείου στη Βέ­ροια, παρά τις αρνητικές εισηγήσεις τόσο της Διεύθυνσης Υγείας της νομαρχίας Ημαθίας όσο και του Φαρμακευτικού Συλλόγου, ενέργεια που αντιβαίνει το σχετικό νόμο.
«Σύμφωνα με το νόμο, η αναλογία που πρέ­πει να υπάρχει είναι ένα φαρμακείο ανά 1.500 κατοίκους και η Βέροια διαθέτει ήδη 51 φαρμακεία, που αντιστοιχούν σε πληθυσμό περί­που 76.000 κατοίκων. Με τους 47.000 κατοί­κους που έχει η πόλη, η αναλογία είναι υπερκαλυμμένη. Στο νομό μας τα φαρμακεία είναι συνολικά 132. Υπάρχουν περιθώρια να δο­θούν νέες άδειες για φαρμακεία σε χωριά, όχι όμως στη Βέροια.»
«Το οξύμωρο είναι ότι ο νομάρχης παρανο­μεί και δίνει άδεια παρά τις αρνητικές εισηγή­σεις που του έχουν γίνει», επισήμανε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας, Γεώργιος Τροχόπουλος.
Οι φαρμακοποιοί της Ημα­θίας σκοπεύουν να προσφύγουν και στα αρμό­δια διοικητικά δικαστήρια σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ).


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εντοπίστηκε από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας μετά από καταγγελία
Γι' αυτό και διευρύνεται η πρακτική στο Κεμπέκ


Σχετικά άρθρα

Ληγμένα προϊόντα & φάρμακα χωρίς κουπόνια βρέθηκαν σε φαρμακείο στην Αττική
Εντοπίστηκε από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας μετά από καταγγελία
Η συνταγογράφηση στα φαρμακεία προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες Καναδούς
Γι' αυτό και διευρύνεται η πρακτική στο Κεμπέκ
Ανακύκλωση αναπνευστικών συσκευών σε φαρμακεία του Λονδίνου
Μια σημαντική πρωτοβουλία για τη μείωση των εκπομπών αερίων
ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο