Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Μεγάλα πρόστιμα για όσους παραβλέψουν τους όρους του ΗΣΠΑΔΙΦ

5/12/2023 11:29:41 μμ
Σε 10 ημέρες ξεκινά η παραγωγική του λειτουργία χωρίς τους φαρμακοποιούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η παραγωγική λειτουργία της πολυαναμενόμενης πλατφόρμας για τα ελλειπτικά φάρμακα ΗΣΠΑΔΙΦ θα ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με όσα ορίζει το σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε την 1η του μηνός. Αυτό σημαίνει ότι από την ημερομηνία έναρξης, οι υπόχρεοι θα ξεκινήσουν να τροφοδοτούν το ΗΣΠΑΔΙΦ με τα απαιτούμενα στοιχεία, ώστε να παρακολουθείται πλέον σε σχεδόν πραγματικό χρόνο η διακίνηση των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.


Σημειώνεται ότι τα στοιχεία παρέχονται από τον ΕΟΦ, τις φαρμακαποθήκες, τους συνεταιρισμούς φαρμακοποιών, τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ καθώς και την ΗΔΙΚΑ. 


Τα ιδιωτικά φαρμακεία δεν θα «στέλνουν» δεδομένα απευθείας στο ΗΣΠΑΔΙΦ, καθώς τα στοιχεία εισροών θα λαμβάνονται από τον ΕΟΦ και τα στοιχεία κατανάλωσης από την ΗΔΙΚΑ. 


Σύμφωνα με το ΦΕΚ, όσοι από τους υπόχρεους αρνηθούν να υποβάλλουν δεδομένα στο εν λόγω σύστημα ή υποβάλλουν ψευδή στοιχεία υπόκεινται σε «βαριές» κυρώσεις με χρηματικά πρόστιμα που ξεκινούν από τις 30 χιλιάδες ευρώ και μπορεί να φτάσουν τα 100 χιλιάδες ευρώ ανάλογα με το βαθμό και την επαναληψιμότητα της παράβασης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Όπως ανακοίνωσε χθες ο Σπ. Σαπουνάς, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν
Σχετικά με τους εμβολιασμούς στα φαρμακεία






Σχετικά άρθρα

Σαφάρι του ΕΟΦ για τα φάρμακα «μαϊμού»
Όπως ανακοίνωσε χθες ο Σπ. Σαπουνάς, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν
«ΟΙΚΟΘΕΝ»: Οι υπηρεσίες κατΆ οίκον επεκτείνονται ραγδαία μέσω των νοσοκομείων
Τα αποτελέσματα μετά από 3 χρόνια εφαρμογής
ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την απελευθέρωση της διάθεσης των ΜΗΣΥΦΑ
Ο ΠΦΣ αντέδρασε με επιστολή στον Σ. Φάμελλο
«Μαϊμού» φάρμακα κατά της παχυσαρκίας κυκλοφορούν στη χώρα
Σε ετοιμότητα ο Φ.Σ. Λάρισας, σύμφωνα με τον Θ. Κουτσούκη