Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα

Οι 13 κενές θέσεις φαρμακείων στα Δωδεκάνησα
Έως 15 Ιουλίου το περιθώριο για την ίδρυση νέου φαρμακείου
ΠΦΣ: Όλες οι σφραγίδες επί των συνταγών να αντικατασταθούν με μία
Αίτημα προς το υπουργείο Υγείας για να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασθενών
Το φαρμακείο των φετινών διακοπών είναι διαφορετικό
Τι πρέπει να προτείνει ο φαρμακοποιός στους πελάτες του


Με έκθεση εικαστικών το νοσοκομείο Παπαγεωργίου συμμετέχει στην 82η ΔΕΘ

1/9/2017 12:40:15 μμ
Αφιερωμένη στην προσφυγιά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Mε μία έκθεση εικαστικών, αφιερωμένη στην προσφυγιά, «πηγαίνει» στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) το νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Η έκθεση αποτελεί τμήμα της Δ' ομαδικής έκθεσης «Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού», η οποία παρουσιάστηκε από τις 22 Απριλίου έως τις 10 Μαΐου, στο νοσοκομείο και θα φιλοξενηθεί από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Πρόκειται για έκθεση του Τομέα Εικαστικών Παρεμβάσεων και Εφαρμογών (ΤΕΠΕ) του «Παπαγεωργίου», μέσα από την οποία 21 εικαστικοί, καταγράφοντας με 25 έργα τους το δράμα ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις ρίζες τους και έζησαν το μαρτυρικό ταξίδι της προσφυγιάς, στέλνουν στους επισκέπτες της 82ης ΔΕΘ το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης, πολιτισμού και ανθρωπιάς. Η έκθεση «ταξιδεύει» τον επισκέπτη από τη Σμύρνη και γενικότερα την Ιωνία ίσαμε την Κωνσταντινούπολη, τον Πόντο, την Κύπρο και την αρχαία Ελλάδα.


«Η "Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού" αγγίζει τα υψηλότερα επίπεδα αισθητικής και έχει τύχει ευρύτατης κοινωνικής απήχησης, λόγω του ανθρωποκεντρικού θέματός της. Η θετική ανταπόκριση από το κοινό, η πολλαπλή αναβάθμιση της καθημερινότητας των εργαζόμενων στο χώρο μας, των ασθενών, των συνοδών και των νοσηλευόμενων παιδιών, μας γέμισε ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση και η εικαστική αυτή εκδήλωση έγινε πλέον θεσμός» τονίζει με αφορμή την παρουσία της έκθεσης στην 82η ΔΕΘ ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παπαγεωργίου Βασίλης Παπάς.


«Νιώθουμε περήφανοι για την αρμονική συνύπαρξη στην έκθεση, καθηγητών, διδασκόντων και πτυχιούχων της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, καθώς και μελών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας» επισημαίνει ο καθηγητής του ΑΠΘ και πρόεδρος τουΤΕΠΕ Αντώνης Φιλιππόπουλος και προσθέτει: «Είναι χαρά και τιμή για μένα, τους εθελοντές και τους εικαστικούς του ΤΕΠΕ, η συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo για την παρουσίαση αυτής της ιδιαίτερα πετυχημένης και άκρως συγκινητικής για την ελληνική ψυχή έκθεσης».


Η έκθεση θα εγκαινιαστεί Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά στις 16:00-22:00 και τα Σαββατοκύριακα, στις 10:00-22:00, με ελεύθερη είσοδο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΣχετικά άρθρα

Η Θεατρική Ομάδα Ψυχικού ανεβάζει το έργο
Η σκηνοθεσία είναι του φαρμακοποιού Βασίλη Παπαπέτρου
Νέα παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα των φαρμακοποιών «Ψυχής Ίαμα»
10 χρόνια δράσης, 7 έργα σε 12 αίθουσες, πάνω από 8 χιλιάδες θεατές
Εγώ, η Κατερίνα Μαλακατέ
Φαρμακοποιός, συγγραφέας και γενικά βιβλιόφιλος