Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Ηλεκτρονική κάρτα ασφάλισης πιλοτικά από την 1η Σεπτεμβρίου

1/6/2012
Το πρόγραμμα που διεξάγει ο ΟΠΑΔ θα λειτουργήσει σε πρώτη φάση πιλοτικά για ασφαλισμένους του ΤΥΔΚΥ, ξεκινώντας από το Νομό Κορινθίας με την έκδοση 3.000 ηλεκτρονικών καρτών ασφάλισης για ασφαλισμένους και παρόχους υγείας (γιατροί, φαρμακοποιοί, Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία).
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ενημέρωση για τα συστήματα της Κοινωνίας της Πληροφορίας που πρόκειται να εφαρμοστούν σε ασφαλισμένους έκανε ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ κος Κούτρας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.


Το πρόγραμμα που διεξάγει ο ΟΠΑΔ θα λειτουργήσει σε πρώτη φάση πιλοτικά για ασφαλισμένους του ΤΥΔΚΥ την 1η Σεπτεμβρίου 2012, ξεκινώντας από το Νομό Κορινθίας με την έκδοση 3.000 ηλεκτρονικών καρτών ασφάλισης για ασφαλισμένους και παρόχους υγείας (γιατροί, φαρμακοποιοί, Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία). Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, γιατροί και ασθενείς θα λάβουν πιστοποιημένη ηλεκτρονική κάρτα ασφάλισης, στην οποία θα αναγράφονται υποχρεωτικά τα δημογραφικά τους στοιχεία και το ΑΜΚΑ, και επιπλέον προαιρετικά κάποια επιμέρους ιατρικά στοιχεία που επιθυμεί ο ίδιος ο ασφαλισμένος (π.χ. ομάδα ΑΒΟ, Rh κλπ).


Στόχος του προγράμματος είναι σε πρώτη φάση η αυστηρότερη ταυτοποίηση των ιατρικών επισκέψεων των ασφαλισμένων στους γιατρούς του και παράλληλα η διευκόλυνση των παρόχων υγείας και των ασφαλισμένων μέσα από την παράκαμψη της γραφειοκρατίας, την απευθείας ηλεκτρονική διασύνδεση γιατρού – ασθενή – φαρμακοποιού και την άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών με την ελαχιστοποίηση εγγράφων. Σε δεύτερη φάση, προγραμματίζεται μια πιο εκτεταμένη εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας, που να εμπεριέχει και ιατρικά στοιχεία του ασθενή.


Κατά τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κος Γιώργος Πατούλης τόνισε τη δημιουργία μιας κοινής ηλεκτρονικής κάρτας υγείας στην οποία όλοι οι γιατροί θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της ασθένειας του ασφαλισμένου. Μια τέτοια ηλεκτρονική βάση δεδομένων δίνει τη δυνατότητα στον θεράποντα ιατρό να έχει την άρτια παρακολούθηση του ασθενή του αλλά και στην ελληνική πολιτεία να ελέγχει τον λειτουργό υγείας στη σωστή ή μη άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος. «Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είναι παρών για να συζητήσει και να συνδιοργανώσει με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας ένα άρτιο σύστημα ηλεκτρονικής κάρτας Υγείας, μέσα από την τεχνογνωσία και την επιστημονική αρτιότητα που θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες» αναφέρει ο Ι.Σ.Α.


Πηγή: http://www.iatronet.gr (31/5/2012)

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μια κρίσιμη παράμετρο ανέδειξε έρευνα του CPE
Προκαλούν 1,8 εκατ. θανάτους και κοστίζουν 514 δισ. δολάρια τον χρόνο






Σχετικά άρθρα

Οι ελλείψεις φαρμάκων κάνουν τους ασθενείς επιθετικούς
Μια κρίσιμη παράμετρο ανέδειξε έρευνα του CPE
Από 01/07 έντυπες οι γνωματεύσεις ιατροτεχνολογικών προϊόντων
Ο ΠΦΣ ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να νομοθετηθούν οι άυλες
Φαρμακοποιοί χορήγησαν ναρκωτικά σκευάσματα χωρίς έλεγχο ταυτοπροσωπίας
Καλούνται σε γραπτή απολογία από τον ΕΟΠΥΥ
Τεχνητή νοημοσύνη στα φαρμακεία: Η PGEU ζητά σαφείς όρους και οδηγίες χρήσης
Να προωθηθεί ως εργαλείο υποστήριξης και όχι ως υποκατάστατο των φαρμακοποιών