Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα


Η Novo Nordisk και το Karolinska Institutet συνεργάζονται για το διαβήτη

16/2/2015 11:44:13 πμ
Επιδότηση τριών χρόνων σε 12 μεταδιδακτορικούς ερευνητές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την ευκαιρία σε 12 μεταδιδακτορικούς ερευνητές να λάβουν επιδότηση τριών χρόνων για την αρχική υποστήριξη της έρευνάς τους στον τομέα του διαβήτη και του μεταβολισμού δίνει η φαρμακευτική εταιρεία Novo Nordisk η οποία και υπέγραψε με το Karolinska Institutet συμφωνία συνεργασίας στον τομέα του διαβήτη. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί πλήρως από τη Novo Nordisk.





Η έρευνα θα εκπονηθεί στο Karolinska Institutet στη Στοκχόλμη, Σουηδία, ωστόσο θα δοθεί η δυνατότητα για την ανταλλαγή ερευνητικού προσωπικού στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης της Novo Nordisk στη Δανία.


«Η Novo Nordisk κατέχει ηγετική θέση στον τομέα του διαβήτη σε παγκόσμια κλίμακα, και η εν λόγω πρωτοβουλία είναι στρατηγικής σημασίας τόσο για εκείνους όσο και για εμάς», τόνισε ο καθ. Anders Hamsten, αντιπρύτανης στο Karolinska Institutet. «Η συμφωνία δημιουργεί μια μοναδική ευκαιρία για την πρόσληψη νέων ερευνητών στον τομέα του διαβήτη στο Karolinska Institutet».


Σχολιάζοντας τη συμφωνία συνεργασίας, ο Δρ. Mads Krogsgaard Thomsen, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Επιστημονικός Υπεύθυνος (CSO) της Novo Nordisk δήλωσε: «Ενωμένοι, θα εκπαιδεύσουμε επιστήμονες στη μελέτη της βασικής έρευνας του διαβήτη, μεταφράζοντάς την σε νέες πιθανές θεραπείες για τους ασθενείς. Με βάση τη μοναδική ακαδημαϊκή και κλινική παράδοση στο Karolinska Institutet και την υπεροχή της εταιρείας μας στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, η συνεργασία προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για την ενίσχυση της καινοτομίας και, τελικά, τη βελτίωση της ζωής των ασθενών».


Η Novo Nordisk διαθέτει εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης στη Δανία, τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ινδία. Περισσότεροι από 6.000 υπάλληλοι συμμετέχουν σε δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης, με πολλούς από αυτούς να έχουν συνάψει συνεργασίες με εξωτερικούς ερευνητές στον βιοτεχνολογικό και ακαδημαϊκό τομέα.


« Η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της φιλοδοξίας του Karolinska για την ενίσχυση της συνεργασίας εντός της επιχειρηματικής κοινότητας, στην περίπτωση αυτή η Novo Nordisk, μία από τις ηγετικές φαρμακευτικές εταιρείες στις σκανδιναβικές χώρες», δήλωσε ο Καθ. Hans-Gustaf Ljunggren, κοσμήτορας στον τομέα έρευνας του Karolinska Institutet.


Μια κοινή διοικούσα επιτροπή με μέλη τόσο από το Karolinska Institutet όσο και από τη Novo Nordisk θα επιβλέπει το πρόγραμμα και θα είναι υπεύθυνη για την πρόσληψη ερευνητών. Οι τέσσερις πρώτοι ερευνητές του προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2015.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρονών παρουσίας και συνολικής προσφοράς






Σχετικά άρθρα

«Έρωτας και Αναπηρία!»
Εκδήλωση του Κέντρου Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Περίπατος στην Αιόλου για την ιστορία της περιοχής και των φαρμακείων της
Διοργανώνεται από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute
ΣΕΦΑΡ – ΣΥΦΑΡΤ: «Ανεβάζει» παιδική θεατρική παράσταση
Στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου «Κάντο Αγάπη»
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού
Με το τραγούδι: «It’s Giving Time (The Red Cross 2100 Anthem)»