Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Η Nintendo έκανε παιχνίδι το σακχαρώδη διαβήτη…

1/3/2022 7:21:53 μμ
Μετά από πρωτοβουλία φαρμακευτικής εταιρείας και φιλανθρωπικών οργανώσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ένα δημοφιλές παιχνίδι της Nintendo, το Animal Crossing, ανανεώθηκε πρόσφατα για να προσθέσει μια πίστα που έχει θέμα το σακχαρώδη διαβήτη.

Πρόκειται για μια ιδέα της εταιρείας Insulet, η οποία σχεδίασε για το παιχνίδι ένα «νησί του διαβήτη», με την ονομασία Omnipod Bay, σε συνεργασία με φιλανθρωπικές οργανώσεις, οι οποίες φιλοδοξούν να γίνουν με αυτόν τον τρόπο πιο γνωστές στο κοινό των ΗΠΑ. Παράλληλα, η εταιρεία προωθεί το νέο της αυτόματο σύστημα χορήγησης ινσουλίνης Omnipod 5 που έλαβε την έγκριση του FDA μόλις δύο βδομάδες πριν γίνει διαθέσιμη η νέα πίστα στο παιχνίδι.

Ο διαβήτης γίνεται μέρος της καθημερινότητας – οι ασθενείς αισθάνονται πιο αποδεκτοί

Στο ψηφιακό «νησί» οι χρήστες βλέπουν booths των φιλανθρωπικών οργανώσεων και συμμετέχουν σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τη νόσο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το Omnipod Bay έχει σχεδιαστεί ώστε να αποτελεί ένα «inclusive, family-friendly» περιβάλλον, μέσα στο οποίο οι ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 μπορούν να ταυτιστούν αλλά και να νιώθουν πιο αποδεκτοί στην κοινωνία. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι χρήστες μπορούν να «κατεβάσουν» 15 outfits για τους χαρακτήρες τους στο παιχνίδι που να περιλαμβάνουν αντλίες ινσουλίνης (που επίσης παράγει η Insulet) ώστε να ταυτιστούν ακόμα περισσότερο οι ασθενείς αλλά και να συμβάλλουν στον αποστιγματισμό.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του Fierce Pharma, η Ιnsulet όχι μόνο αξιοποιεί το «gamification» στο μάρκετινγκ των προϊόντων της αλλά ανεβάζει και τον πήχη σε ένα χώρο που δεν το έχει ιδιαίτερα εκμεταλλευτεί (με εξαίρεση μια παρόμοια προσπάθεια της Boehringer Ingelheim προ δεκαετίας). Αν και δεν είναι ακόμα γνωστό κατά πόσο η ιδέα αυτή θα αποδώσει εμπορικά, είναι σίγουρα έξυπνο να χρησιμοποιήσει κανείς ένα έτοιμο δημοφιλές παιχνίδι από το να ξεκινήσει κάτι από την αρχή.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό
Και πώς να παρέχετε την κατάλληλη συμβουλή, με τη βοήθεια της f-anazitisi






Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στον ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης
Ο Γ. Κιοσές έλαβε τις περισσότερες ψήφους για το Διοικητικό Συμβούλιο
Νέο Δ.Σ. για τον ΣΦΕΕ
Επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία πρόεδρος ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου
ΣΥΦΑΚ: Επιτυχημένο το webinar για την αλλεργική ρινίτιδα
Διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον ΣΥΦΤΑ και τον ΣΟΦΛΑ
Ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην E.E.Φα.Μ.
Παραμένει στην προεδρία η Ντανιέλα Μάλο