Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Η ΕΙΝΑΠ κατά της συγχώνευσης του ΤΣΑΥ

23/11/2007
Αντιδράσεις και από τους νοσοκομειακούς γιατρούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Με αφορμή τις προθέσεις της κυβέρνησης να συγχωνεύσει το ταμείο των υγειονομικών (ΤΣΑΥ) με τα ασφαλιστικά ταμεία των δημοσιογράφων, των μηχανικών και των δικηγόρων, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

"Η ΕΙΝΑΠ δηλώνει την κατηγορηματική της αντίθεση στη συγχώνευση του ασφαλιστικού μας φορέα με τους άλλους ασφαλιστικούς φορείς, στο νέο ταμείο που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Με αυτή τη συγχώνευση οι νοσοκομειακοί γιατροί θα χάσουν δικαιώματα και θα μειωθούν οι παρεχόμενες συντάξεις τους. Παράλληλα, η κατάργηση της «στέγης υγειονομικών» θα διακόψει ένα δίχτυ προστασίας για τους συναδέλφους υγειονομικούς που δεν μπόρεσαν στη ζωή τους να πετύχουν.
Η κυβέρνηση, αντί τέτοιων σχεδιασμών, πρέπει να αποδώσει όσα οφείλει στο ΤΣΑΥ, να πατάξει την εισφοροδιαφυγή των μεγάλων ομίλων υγείας –που αγγίζει το 1,5 δις ευρώ– και να δημιουργήσει ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των ασφαλιστικών ταμείων, μηχανοργανώνοντας το ταμείο.
Η ΕΙΝΑΠ διεκδικεί ίσα δικαιώματα για τους συναδέλφους μας που ασφαλίστηκαν μετά από το 1993.
Συμμετέχουμε στην απεργία της 12ης Δεκεμβρίου που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, και καλούμε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς να απεργήσουν και να συμμετάσχουν στις πορείες, συντονίζοντας τον αγώνα με τους άλλους φορείς, δημοσιογράφους – μηχανικούς."


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δηλώσεις με αφορμή την εκδήλωση της Lavipharm για την κυκλοφορία του πρώτου ελληνικού συνταγογραφούμενου σκευάσματος φαρμακευτικής κάνναβης


Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Λάρισας: Προκήρυξε στάση εργασίας στις 28/02
Για τον ένα χρόνο μετά το εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης & ΙΔΕΕΑΦ: Τα σεμινάρια για το εργαστήριο φαρμακείου ξανά τον Απρίλιο
Δηλώστε συμμετοχή σε μία από τις δύο νέες διαθέσιμες ημερομηνίες
Επενδύονται εκατομμύρια ευρώ στα δίκτυα φαρμακείων
Ισπανική start-up τραβάει τη διεθνή προσοχή