Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Η απελευθέρωση των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. είναι προαπαιτούμενο για το Σεπτέμβριο

18/7/2013 6:12:58 μμ
Τα γενόσημα κατά επιπλέον 5% φθηνότερα σύντομα θα μπουν στην αγορά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ολοκληρώνεται ως το τέλος του μηνός η κοστολόγηση των γενοσήμων και μάλιστα με μια πρόσθετη έκπτωση της τάξης του 5%, ώστε η τιμή τους να φθάνει πλέον το 75% της τιμής του πρωτοτύπου.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας 'Aδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως υπέγραψε τη σχετική απόφαση και προαναγγέλλοντας συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), την ερχόμενη εβδομάδα.

Στη συνάντηση θα συζητηθεί η ομαλοποίηση της αγοράς φαρμάκου, ώστε να μπορέσουν σύντομα να ξεκινήσουν να μπαίνουν στην αγορά νέα καινοτόμα φάρμακα. Η είσοδός τους θα γίνεται σταδιακά, όσο τηρούνται οι δεσμεύσεις της φαρμακοβιομηχανίας για πληρωμή των rebate και clawback. Στόχος της συνάντησης είναι να συζητηθούν οι θέσεις όλων των πλευρών, ώστε οι διαθέσιμοι πόροι για τη φαρμακευτική δαπάνη να ξοδεύονται προς όφελος των πολιτών.

ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.

Σε ότι αφορά το θέμα των μη συνταγογραφουμένων φαρμάκων (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.) και των ηλεκτρονικών φαρμακείων διευκρίνισε πως θα οριστικοποιηθεί ποια φάρμακα θα διατίθενται και μέσω ίντερνετ, ύστερα από απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

"Την επόμενη ημέρα θα εκδοθεί και η σχετική απόφαση από το υπουργείο Υγείας, ώστε η χώρα μας να είναι συνεπής στις διεθνείς της υποχρεώσεις”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Πρόσθεσε επίσης, ότι δυνατότητα λειτουργίας ηλεκτρονικού φαρμακείου θα έχουν όλοι οι αδειούχοι φαρμακοποιοί, δηλαδή όσοι διατηρούν ήδη φαρμακείο.

Σε ό,τι αφορά τη διάθεση ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. στα σουπερμάρκετ, ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε ότι αποτελεί προαπαιτούμενο του ΔΝΤ για τη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου η απελευθέρωση των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. σε ό,τι αφορά το χώρο διάθεσης και την τιμή τους. Ο ίδιος δήλωσε υποστηρικτής της απελευθέρωσης, σημειώνοντας όμως ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και παράταση κατά τη διαπραγμάτευση.


 

Πηγή: iatronet.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή
Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί