Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Γιατί η Ιταλία κατέγραψε τόσους πολλούς θανάτους από τον COVID-19;

12/3/2020 2:29:41 μμ
Ένας βασικός παράγοντας είναι τα δημογραφικά στοιχεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό στην Ιταλία έχουν αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες ημέρες, φτάνοντας τους εκατοντάδες σε πάνω από 10 χιλιάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα. Η Ιταλία αναφέρεται τώρα ως η δεύτερη χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από το COVID-19 στον κόσμο, μετά την Κίνα, και το ποσοστό θνησιμότητας, που είναι στο 5%, είναι υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο του 3,4%. Γιατί οι θάνατοι στη χώρα είναι τόσοι πολλοί;

Ένας βασικός παράγοντας είναι ότι η Ιταλία έχει το γηραιότερο πληθυσμό στην Ευρώπη, με το 23% περίπου των κατοίκων της να είναι ηλικίας 65 ετών και άνω. Πολλοί από τους θανάτους στη χώρα ήταν σε ηλικίες 80-90 ετών. Το συνολικό ποσοστό θνησιμότητας πάντα εξαρτάται από τα δημογραφικά στοιχεία ενός πληθυσμού, επιβεβαιώνει ο Aubree Gordon, αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan, σύμφωνα με το livescience.com.

'Αλλος λόγος είναι ο μεγάλος αριθμός των ατόμων που χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη σε μία μόνο περιοχή, που οδηγεί το σύστημα υγείας σε κατάρρευση, είπε ο Gordon, δίνοντας το παράδειγμα της Wuhan που σημείωσε ποσοστό θνησιμότητας 5,8%, όταν στην υπόλοιπη χώρα ήταν 0,7%.

Τέλος, στη χώρα ενδέχεται να μην έχουν διαγνωστεί πολλά από τα ήπια κρούσματα COVID-19, γεγονός που ανεβάζει το ποσοστό θνησιμότητας ίσως όχι ανάλογα με τον αριθμό των πραγματικών κρουσμάτων που δεν εξετάστηκαν ποτέ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους