Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

GENEPHARM A.E: Χρηματοδοτήθηκε από την AlphaBank με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης

25/5/2023 12:39:03 πμ
Η εταιρεία θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Από αριστερά προς τα δεξιά: H Επικεφαλής της Διεύθυνσης Πιστοδοτήσεων Wholesale Banking της Alpha Bank Τζωρτζίνα Φαρμάκη, o CFO της Genepharm Νάσος Ζαγοραίος, ο COO της Genepharm Ευάγγελος Αναγνωστόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking Γιάννης Εμίρης και ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης Νίκος Μαντζούφας
Σκοπός της χρηματοδότησης είναι η κατασκευή μιας νέας μονάδας παραγωγής φαρμάκων καθώς και η βελτίωση της ερευνητικής δραστηριότητας της εταιρείας, με στόχο την αύξηση και κατεύθυνση των πωλήσεων της εταιρείας σε αγορές της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής. Το χρηματοδοτούμενο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας GENEPHARM αφορά την επέκταση της παραγωγής συμβατικών φαρμάκων στο υφιστάμενο εργοστάσιο στην Παλλήνη, την ανάπτυξη νέων βιομηχανικών μονάδων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, καθώς και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στη στέγη του κτιρίου.

Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται η βελτίωση της ερευνητικής δραστηριότητας της εταιρείας μέσω της ανάπτυξης νέων μορφών φαρμάκων και παραγωγής complex generics φαρμάκων (βραδείας αποδέσμευσης στον οργανισμό), καθώς και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειάς της. Η επένδυση ύψους €31,2 εκατ. θα χρηματοδοτηθεί μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους €24,9 εκατ., με τη συμμετοχή του ΤΑΑ στην επένδυση να ανέρχεται σε 50% και της Alpha Bank σε 30%, καλύπτοντας συνολικά το 80% του επενδυτικού προγράμματος.

Η τελετή υπογραφής της χρηματοδότησης πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία της AlphaBank, με τη συμμετοχή του CFO της Genepharm, Νάσου Ζαγοραίου, του COO της εταιρείας, Ευάγγελου Αναγνωστόπουλου και παρουσία του Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ), Νίκου Μαντζούφα και της Προϊσταμένης του Τμήματος Υλοποίησης Δράσης Δανειακής Στήριξης της Υπηρεσίας, Παρασκευής Ζαχαριά.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και πολλά νέα επενδυτικά σχέδια
Με μεταρρυθμίσεις και ενίσχυση της χρηματοδότησης


Σχετικά άρθρα

RAFARM: 50 χρόνια πρωτοπορίας, εξέλιξης και συνεισφοράς
Η εταιρεία καθιερώνει την ετήσια Δωρεά Ν. Ρασσιάς
Win Medica: Νέα διοίκηση & νέα βιομηχανική μονάδα στην Τρίπολη
Και πολλά νέα επενδυτικά σχέδια
Η Karabinis Medical bronze χορηγός στο 1ο AI Hackathon
Στηρίζοντας την τεχνητή νοημοσύνη και την καινοτομία
Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Οι εργαζόμενοι έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους
Σε ένα ευχάριστο και άκρως εορταστικό κλίμα