Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Απλήρωτοι έμειναν αρκετοί φαρμακοποιοί του Φ.Σ. Αττικής
Δεν συμπεριλήφθηκαν στο 95% του Απριλίου
Συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων με τη… σέσουλα
Τις υπόσχεται site για το οποίο θα υπάρξουν νομικές κυρώσεις

GENEPHARM A.E: Χρηματοδοτήθηκε από την AlphaBank με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης

25/5/2023 12:39:03 πμ
Η εταιρεία θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Από αριστερά προς τα δεξιά: H Επικεφαλής της Διεύθυνσης Πιστοδοτήσεων Wholesale Banking της Alpha Bank Τζωρτζίνα Φαρμάκη, o CFO της Genepharm Νάσος Ζαγοραίος, ο COO της Genepharm Ευάγγελος Αναγνωστόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking Γιάννης Εμίρης και ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης Νίκος Μαντζούφας
Σκοπός της χρηματοδότησης είναι η κατασκευή μιας νέας μονάδας παραγωγής φαρμάκων καθώς και η βελτίωση της ερευνητικής δραστηριότητας της εταιρείας, με στόχο την αύξηση και κατεύθυνση των πωλήσεων της εταιρείας σε αγορές της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής. Το χρηματοδοτούμενο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας GENEPHARM αφορά την επέκταση της παραγωγής συμβατικών φαρμάκων στο υφιστάμενο εργοστάσιο στην Παλλήνη, την ανάπτυξη νέων βιομηχανικών μονάδων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, καθώς και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στη στέγη του κτιρίου.

Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται η βελτίωση της ερευνητικής δραστηριότητας της εταιρείας μέσω της ανάπτυξης νέων μορφών φαρμάκων και παραγωγής complex generics φαρμάκων (βραδείας αποδέσμευσης στον οργανισμό), καθώς και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειάς της. Η επένδυση ύψους €31,2 εκατ. θα χρηματοδοτηθεί μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους €24,9 εκατ., με τη συμμετοχή του ΤΑΑ στην επένδυση να ανέρχεται σε 50% και της Alpha Bank σε 30%, καλύπτοντας συνολικά το 80% του επενδυτικού προγράμματος.

Η τελετή υπογραφής της χρηματοδότησης πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία της AlphaBank, με τη συμμετοχή του CFO της Genepharm, Νάσου Ζαγοραίου, του COO της εταιρείας, Ευάγγελου Αναγνωστόπουλου και παρουσία του Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ), Νίκου Μαντζούφα και της Προϊσταμένης του Τμήματος Υλοποίησης Δράσης Δανειακής Στήριξης της Υπηρεσίας, Παρασκευής Ζαχαριά.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η κυβέρνηση θέτει στόχο την ελαχιστοποίηση της μετάδοσης του HIV έως το 2030
Ο Φ.Σ. Αχαΐας ζητά την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας


Σχετικά άρθρα

Τεράστιο το χάσμα σε Ανατολή και Δύση για το έργο και την αξία της φαρμακοβιομηχανίας
Έκθεση της Edelman σε 13.000 ερωτηθέντες και 13 χώρες
H MSD δημιουργεί θετικό αντίκτυπο στην Ελλάδα
Οι δράσεις της αποτυπώνονται στο ESG Brochure 2022
Πότε μπορεί μια διαφήμιση να αποτύχει;
H Jenni Romaniuk απαντά στο How Brands Grow την Πέμπτη 15 Ιουνίου