Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Φάτε φρούτα λαχανικά για να βρείτε την... υγειά σας!

8/9/2015 4:51:00 μμ
Ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό η κατανάλωση τους!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Μπορεί να ακούγεται παράλογο αλλά οι σύγρονοι άνθρωποι δεν καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά. Σύμφωνα με νέα έρευνα του περιοδικού British Journal of Nutrition και περιλαμβάνεται στην Παγκόσμια Έκθεση Φυτοθρεπτικών  η πλειοψηφία των ενηλίκων παγκοσμίως θα έπρεπε να διπλασιάσει την τρέχουσα κατανάλωση σε φρούτα και λαχανικά προκειμένου να λαμβάνει την ελάχιστη πρόσληψη πέντε μερίδων (400 γραμμάρια) ημερησίως που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
 Επιπλέον, η μέγιστη πλειοψηφίατων ενηλίκων παγκοσμίως 60% με 87% σε 13 γεωγραφικές περιοχές με βάση τη διατροφή, λαμβάνουν μικρότερη ποσότητα από τη συνιστώμενη και χάνουν σημαντικά πλεονεκτήματα διατροφής και υγείας.
Βάση της έρευνας, οι περισσότεροι ενήλικες παγκοσμίως δεν λαμβάνουν την ποσότητα ή την ποικιλία των 1 φυτοθρεπτικών συστατικών – πρόκειται για οργανικές ενώσεις που εντοπίζονται σε φρούτα και λαχανικά –που ενδεχομένως χρειάζονται για την υποστήριξη της υγείας και της ευεξίας τους.

 Ενώ δεν έχουν καθοριστεί ακόμη ενιαία επίπεδα συνιστώμενης κατανάλωσης φυτοθρεπτικών παγκοσμίως, ένας αυξανόμενος όγκος έρευνας δείχνει ότι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτοθρεπτικά πιθανώς παρέχει πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία, από την προαγωγή της υγείας των ματιών, των οστών και της καρδιάς μέχρι την υποστήριξη της λειτουργίας του ανοσοποιητικού και του εγκεφάλου. Αρκετά μάλιστα φυτοθρεπτικά είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορούν να συμβάλλουν στη καταπολέμηση της βλάβης που προκαλείται στα κύτταρα του σώματος με την πάροδο του χρόνου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους