Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Φαρμασέρβ: Στην κυκλοφορία το MIDNIGHT TIKUN

20/2/2024 12:43:19 πμ
Το πρώτο ελληνικό προϊόν φαρμακευτικής κάνναβης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Φαρμασέρβ ανακοίνωσε την κυκλοφορία του MIDNIGHT TIKUN, του πρώτου τελικού προϊόντος φαρμακευτικής κάνναβης που παράγεται στην Ελλάδα. Η Φαρμασέρβ έχει αναλάβει τη διανομή και ενημέρωση για το προϊόν σε όλη την Ελλάδα. Το σκεύασμα διατίθεται σε μορφή ξηρού ανθού προς εισπνοή και περιέχει τις δραστικές ουσίες THC 9% και CBD 13%. 


Κυκλοφορεί σε συσκευασίες των 5 και 10 γραμμαρίων με λιανική τιμή 82,96 ευρώ και 165,91 ευρώ αντίστοιχα. Οι εγκεκριμένες ενδείξεις φαρμακευτικής κάνναβης είναι: • για την πρόληψη και αντιμετώπιση σοβαρής ναυτίας ή εμέτου από χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και συνδυαστική θεραπεία έναντι HIV ή ηπατίτιδας C • για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου που σχετίζεται με καρκίνο ή παθήσεις του ΚΝΣ ή ΠΝΣ, όπως ο νευροπαθητικός πόνος που προκαλείται από νευρική βλάβη, «μέλος-φάντασμα», νευραλγία τριδύμου, μεθερπητική νευραλγία • για την αντιμετώπιση σπαστικότητας που σχετίζεται με σκλήρυνση κατά πλάκας ή βλάβες του νωτιαίου μυελού • ως ορεξιογόνο στην ανακουφιστική φροντίδα ασθενών με καρκίνο ή AIDS. 


Σύμφωνα με την εταιρεία, η προσέγγιση για την έναρξη της θεραπείας με φαρμακευτική κάνναβη είναι «ξεκινήστε χαμηλά, πηγαίνετε αργά και παραμείνετε χαμηλά» και προτείνεται η δοσολογία να ξεκινά με 150mg ημερησίως. Σημειώνεται ότι το φάρμακο αυτό δεν βρίσκεται στη θετική λίστα ούτε αποτελεί πρόθεση της εταιρείας η ένταξή του στα αποζημιούμενα φάρμακα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στις 25 και 26 Μαΐου 2024 από την Aristotle Team of Pharmacy
Και πώς να παρέχετε την κατάλληλη συμβουλή, με τη βοήθεια της f-anazitisi


Σχετικά άρθρα

Pfizer: Δεύτερη καμπάνια με τη Lady Gaga
Διαφημίζει το φάρμακο κατά της ημικρανίας
Νέο webinar για την υπέρταση, τη δυσλιπιδαιμία και τον καρδιαγγειακό κίνδυνο
Σε συνεργασία με τους Συνεταιρισμούς Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου, Νομού Έβρου και του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ
Astellas Ελλάδος: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του προστάτη
Υλοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου