Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα


Φάρμακα σε προσιτές τιμές για την αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων

28/9/2015 10:38:22 πμ
Πρόγραμμα από τη Novartis για τις χώρες με χαμηλά εισοδήματα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
Πρόγραμμα με 15 φάρμακα σε προσιτές τιμές για την αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων ή ασθενειών σε χώρες με χαμηλά εισοδήματα υλοποιεί η Novartis. Τα φάρμακα αυτά  θα προσφερθούν σε κυβερνήσεις και μη κυβερνητικούς οργανισμούς, σε χώρες με χαμηλά και χαμηλά/μεσαία εισοδήματα για 1 δολάριο ΗΠΑ ανά θεραπεία ανά μήνα

 Περίπου 28 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από χρόνιες ασθένειες στις χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα κάθε χρόνο και αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει το 75% αυτού του είδους των θανάτων σε παγκόσμιο επίπεδο1

 Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει φάρμακα για καρδιαγγειακές νόσους, το διαβήτη, νόσους του αναπνευστικού συστήματος και τον καρκίνο του μαστού και θα προσφερθεί σε κυβερνήσεις, μη κυβερνητικούς οργανισμούς (ΜΚΟ) και άλλους παρόχους υγείας του δημόσιου τομέα για 1 δολάριο ΗΠΑ ανά θεραπεία, ανά μήνα.

Ο Joerg Reinhardt, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Novartis είπε: "Το Novartis Access αποτελεί φυσική συνέχεια δύο σημαντικών προτεραιοτήτων που έχει θέσει η εταιρεία μας για την κοινωνία: ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων που βοηθούν τους ανθρώπους να καταπολεμήσουν ασθένειες, και προσπάθεια να τα παρέχουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Αυτό το πρόγραμμα εφαρμόζει μία πρωτοφανή προσέγγιση όσον αφορά την αντιμετώπιση της αυξητικής τάσης των χρόνιων νοσημάτων, σε χώρες όπου οι άνθρωποι συνήθως έχουν περιορισμένη πρόσβαση στη φροντίδα υγείας. Γνωρίζουμε ότι σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να διατηρούμε τους ορίζοντες μας ανοιχτούς, να μαθαίνουμε και να εξελισσόμαστε διαρκώς.”

Το πρόγραμμα Novartis Access περιλαμβάνει πατενταρισμένα και γενόσημα φάρμακα της Novartis. Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει αρχικά στην Κένυα, στην Αιθιοπία και στο Βιετνάμ. Κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών σχεδιάζεται η επέκταση του προγράμματος σε 30 χώρες, ανάλογα με τη ζήτηση.

Τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο έχουν επιλεχθεί με βάση τον «κατάλογο απαραίτητων φαρμάκων» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και περιλαμβάνονται στα πιο συχνά συνταγογραφούμενα φάρμακα στις συγκεκριμένες χώρες. Η Novartis αναμένει ότι αυτή η νέα προσέγγιση θα φτάσει σταδιακά σε επίπεδα βιωσιμότητας, ώστε να είναι δυνατή μακροπρόθεσμα η συνεχιζόμενη υποστήριξη σε αυτές τις περιοχές.

Κάθε χρόνο, περίπου 28 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από χρόνιες μη μεταδιδόμενες νόσους (NCD) στις χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει το 75% των θανάτων από μη μεταδιδόμενες νόσους παγκοσμίως1. Μέχρι το 2020, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προβλέπει ότι το 60% της παγκόσμιας επιβάρυνσης από τις νόσους και το 73% όλων των θανάτων θα οφείλονται στις μη μεταδιδόμενες νόσους, κυρίως λόγω της ταχείας αύξησης των μη μεταδιδόμενων νόσων στον αναπτυσσόμενο κόσμο2.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων
Η εταιρεία επένδυσε $8,6 δισ. στην έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων το 2023






Σχετικά άρθρα

«Έρωτας και Αναπηρία!»
Εκδήλωση του Κέντρου Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Περίπατος στην Αιόλου για την ιστορία της περιοχής και των φαρμακείων της
Διοργανώνεται από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute
ΣΕΦΑΡ – ΣΥΦΑΡΤ: «Ανεβάζει» παιδική θεατρική παράσταση
Στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου «Κάντο Αγάπη»
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού
Με το τραγούδι: «It’s Giving Time (The Red Cross 2100 Anthem)»