Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα

Βγήκε η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την υποβολή των συνταγών
Πρέπει να επικαιροποιηθούν τα προγράμματα των φαρμακείων, επισημαίνει ο ΦΣΘ
1,6 δισ. ευρώ πληρώσαμε από την τσέπη μας για φάρμακα το 2021
Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ για λογαριασμό του ΣΦΕΕ

Φάρμακα σε προσιτές τιμές για την αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων

28/9/2015 10:38:22 πμ
Πρόγραμμα από τη Novartis για τις χώρες με χαμηλά εισοδήματα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
Πρόγραμμα με 15 φάρμακα σε προσιτές τιμές για την αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων ή ασθενειών σε χώρες με χαμηλά εισοδήματα υλοποιεί η Novartis. Τα φάρμακα αυτά  θα προσφερθούν σε κυβερνήσεις και μη κυβερνητικούς οργανισμούς, σε χώρες με χαμηλά και χαμηλά/μεσαία εισοδήματα για 1 δολάριο ΗΠΑ ανά θεραπεία ανά μήνα

 Περίπου 28 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από χρόνιες ασθένειες στις χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα κάθε χρόνο και αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει το 75% αυτού του είδους των θανάτων σε παγκόσμιο επίπεδο1

 Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει φάρμακα για καρδιαγγειακές νόσους, το διαβήτη, νόσους του αναπνευστικού συστήματος και τον καρκίνο του μαστού και θα προσφερθεί σε κυβερνήσεις, μη κυβερνητικούς οργανισμούς (ΜΚΟ) και άλλους παρόχους υγείας του δημόσιου τομέα για 1 δολάριο ΗΠΑ ανά θεραπεία, ανά μήνα.

Ο Joerg Reinhardt, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Novartis είπε: "Το Novartis Access αποτελεί φυσική συνέχεια δύο σημαντικών προτεραιοτήτων που έχει θέσει η εταιρεία μας για την κοινωνία: ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων που βοηθούν τους ανθρώπους να καταπολεμήσουν ασθένειες, και προσπάθεια να τα παρέχουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Αυτό το πρόγραμμα εφαρμόζει μία πρωτοφανή προσέγγιση όσον αφορά την αντιμετώπιση της αυξητικής τάσης των χρόνιων νοσημάτων, σε χώρες όπου οι άνθρωποι συνήθως έχουν περιορισμένη πρόσβαση στη φροντίδα υγείας. Γνωρίζουμε ότι σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να διατηρούμε τους ορίζοντες μας ανοιχτούς, να μαθαίνουμε και να εξελισσόμαστε διαρκώς.”

Το πρόγραμμα Novartis Access περιλαμβάνει πατενταρισμένα και γενόσημα φάρμακα της Novartis. Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει αρχικά στην Κένυα, στην Αιθιοπία και στο Βιετνάμ. Κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών σχεδιάζεται η επέκταση του προγράμματος σε 30 χώρες, ανάλογα με τη ζήτηση.

Τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο έχουν επιλεχθεί με βάση τον «κατάλογο απαραίτητων φαρμάκων» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και περιλαμβάνονται στα πιο συχνά συνταγογραφούμενα φάρμακα στις συγκεκριμένες χώρες. Η Novartis αναμένει ότι αυτή η νέα προσέγγιση θα φτάσει σταδιακά σε επίπεδα βιωσιμότητας, ώστε να είναι δυνατή μακροπρόθεσμα η συνεχιζόμενη υποστήριξη σε αυτές τις περιοχές.

Κάθε χρόνο, περίπου 28 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από χρόνιες μη μεταδιδόμενες νόσους (NCD) στις χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει το 75% των θανάτων από μη μεταδιδόμενες νόσους παγκοσμίως1. Μέχρι το 2020, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προβλέπει ότι το 60% της παγκόσμιας επιβάρυνσης από τις νόσους και το 73% όλων των θανάτων θα οφείλονται στις μη μεταδιδόμενες νόσους, κυρίως λόγω της ταχείας αύξησης των μη μεταδιδόμενων νόσων στον αναπτυσσόμενο κόσμο2.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ για λογαριασμό του ΣΦΕΕ


Σχετικά άρθρα

Chiesi Hellas: Ακολουθώντας το όνειρο με κλειστά μάτια
Ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης, Νάσος Γκαβέλας, πρωταγωνιστής στην πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τις σπάνιες παθήσεις
Bristol Myers Squib: «Το να βοηθήσεις όσους χρειάζονται αίμα, τώρα έγινε παιχνιδάκι!»
Συνεχίζεται για 2η χρονιά η καμπάνια ευαισθητοποίησης της εταιρείας για τη θαλασσαιμία και την εθελοντική αιμοδοσία
CSL Behring: Διαδικτυακή καμπάνια για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
Αποσκοπεί στη διάδοση του μηνύματος ότι η αιμοδοσία είναι γνήσια πράξη αλληλεγγύης και συνεισφοράς