Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα


Εσείς γνωρίζετε τα ελληνικά super foods;

15/4/2014 11:52:23 πμ
Μάθετε τα πάντα για τα οφέλη τους από ένα νέο επιστημονικό βιβλίο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος




Τι κοινό έχουν το ρόδι, το τσάι του βουνού, το αυγοτάραχο και τα φιστίκια Αιγίνης;

Είναι μόνο μερικά από τα θαυματουργά super foods που παράγει η ελληνική γη και αναλύονται διεξοδικά στο νέο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.

Τροφές της Ελλάδας, θρεπτικές, νόστιμες, προπάντων υγιεινές, που τις συναντάμε καθημερινά ή και πιο αραιά στο τραπέζι μας. Τι ξέρουμε γι' αυτές; Πόσο παλιές είναι και πόσο τις έχουμε αξιοποιήσει στην ελληνική κουζίνα;

Δύο επιστήμονες, καταξιωμένοι στον τομέα τους, μας μιλούν για τα δώρα της ελληνικής φύσης και τα οφέλη τους. Τα οφέλη αυτά δεν αποτελούν «έμπνευση» των συγγραφέων αλλά στηρίζονται σε μελέτες, έτσι όπως μόνο η γνώση ενός ειδικού μπορεί να αξιολογήσει και να παρουσιάσει. Κάθε κεφάλαιο είναι αφιερωμένο σε ένα από τα ελληνικά super foods και κλείνει με μία πρωτότυπη συνταγή.

Σκοπός του βιβλίου «Γνωρίστε τα ελληνικά super foods», είναι οι Έλληνες να πάψουν να αναζητούν «υπερτροφές» από τον Αμαζόνιο, το Θιβέτ και από οπουδήποτε αλλού (π.χ. goji berries, cranberries, chia, quinoa κ.λπ.) και να αγαπήσουν περισσότερο τη χώρα τους και τα προϊόντα της, γνωρίζοντας παράλληλα την επιστημονική αλήθεια και όχι τη στρεβλή πλευρά των πραγμάτων.

Ένα βιβλίο που αναδεικνύει την ιστορία, τα ευεργετικά χαρακτηριστικά και τη διατροφική αξία των ελληνικών super foods.


Οι συγγραφείς

O κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Κωνσταντίνος Ξένος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος  του Leeds Metropolitan University στον τομέα της Διατροφής και Διαιτολογίας και κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους, έναν στην Κλινική Διαιτολογία από το ίδιο πανεπιστήμιο και έναν στη Διατροφική Ιατρική από το University of Surrey. Το πρόγραμμα σπουδών του μεταπτυχιακού στη Διατροφική Ιατρική από το University of Surrey αποτελεί παγκοσμίως το καλύτερο στο είδος του και το έχουν ολοκληρώσει έως σήμερα μόνο 3 Έλληνες επιστήμονες.Από το 1996 παρουσιάζει σε εβδομαδιαία συχνότητα, στην τηλεόραση, θέματα διατροφής, άλλοτε ως καλεσμένος ενημερωτικών εκπομπών και άλλοτε ως μόνιμος επιστημονικός συνεργάτης. Είναι από τους πρώτους διαιτολόγους στην ελληνική τηλεόραση που υπερασπίστηκε δημόσια το επάγγελμα του επιστήμονα διαιτολόγου-διατροφολόγου, διαχωρίζοντάς το από αυτό του ιατρού αλλά και διαφόρων «παρείσακτων». Σήμερα κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Αστερία Σταματάκη γεννήθηκε το 1978 στη Μαλεσίνα Λοκρίδας, όπου και μεγάλωσε εκεί. Είναι πτυχιούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος και Διευθύντρια στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στον τομέα της Κλινικής Διατροφής του τμήματος Διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Εξασκεί το επάγγελμα της διαιτολόγου από το 2001. Το χρονικό διάστημα 2003-2012 ήταν επιστημονικός συνεργάτης στη γαστρεντερολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Έχει ασχοληθεί αρκετά με άτομα που πάσχουν από διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος και ιδιαίτερα με ασθενείς με νόσο του Crohn και ελκώδη κολίτιδα. Από το 2008 είναι εκπαιδεύτρια και εισηγήτρια σεμιναρίων σε θέματα Διατροφής στο Ανοιχτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης. Επίσης είναι μέλος της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Εντερικών Νοσημάτων και της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα.
































Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και πώς να παρέχετε την κατάλληλη συμβουλή, με τη βοήθεια της f-anazitisi
Δράσεις και καμπάνιες με κεντρικό μήνυμα «γεια στο στόμα σου!»






Σχετικά άρθρα

«Έρωτας και Αναπηρία!»
Εκδήλωση του Κέντρου Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Περίπατος στην Αιόλου για την ιστορία της περιοχής και των φαρμακείων της
Διοργανώνεται από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute
ΣΕΦΑΡ – ΣΥΦΑΡΤ: «Ανεβάζει» παιδική θεατρική παράσταση
Στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου «Κάντο Αγάπη»
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού
Με το τραγούδι: «It’s Giving Time (The Red Cross 2100 Anthem)»