Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ένωση Ασθενών Ελλάδος: Είμαστε σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ

14/7/2025 3:24:03 μμ
Για να λυθούν τα προβλήματα με την κατ’ οίκον αποστολή των ΦΥΚ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με καταγγελίες προς την Ένωση Ασθενών Ελλάδας, ασθενείς από διάφορες θεραπευτικές κατηγορίες διαμαρτύρονται για τις δυσλειτουργίες στη δωρεάν αποστολή των ΦΥΚ κατ' οίκον, όπως καθυστερήσεις αλλά και δυσκολία επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ. 


Όπως αναφέρει η Ένωση σε ανακοίνωσή της, τέτοιου είδους προβλήματα είναι έως ένα βαθμό αναμενόμενα, απαιτούνται όμως άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις για να διασφαλιστεί η εύρυθμη και καθολική εφαρμογή του μέτρου. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ένωση δηλώνει ότι βρίσκεται σε επικοινωνία και συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, με στόχο την καταγραφή των επιμέρους ζητημάτων, τον εντοπισμό και την αποκατάσταση των προβλημάτων. 


«Η αποστολή των ΦΥΚ στο σπίτι των ασθενών, όπως και κάθε άλλο σχετικό μέτρο, πρέπει να λειτουργεί με εχέγγυα διασφάλισης της ποιότητας και ασφάλειας, και συνεχή παρακολούθηση. [...] Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την πορεία της εφαρμογής και να συμβάλλει με προτάσεις και τεκμηρίωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οδηγίες επίλυσης από τον ΠΦΣ και τον ΕΟΠΥΥ
Οι φαρμακοποιοί ενθαρρύνονται να συνδεθούν και να περιηγηθούν στο σύστημα






Σχετικά άρθρα

8 φαρμακευτικές εταιρείες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Λόγω της ευρωπαϊκής οδηγίας για τη διαχείριση των αστικών λυμάτων
Σ. Ζήκας: Η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης εξαρτάται και από τους φαρμακοποιούς
Μιλώντας σε πάνελ στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
ΣΦΕΕ: Ζητά περαιτέρω υποστήριξη από την πολιτεία στα εμβολιαστικά προγράμματα
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ανοσοποίησης