Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Εμπλουτίζεται ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας

11/12/2022 8:34:45 μμ
Θα περιέχει πλέον τις διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις και τα εξιτήρια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με επείγον έγγραφο προς τους διοικητές των ΥΠΕ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ενημερώνει ότι θα πρέπει να συστήσουν ψηφιακό αποθετήριο διαγνωστικών εργαστηριακών αποτελεσμάτων, στο οποίο θα αποθηκεύονται τα αποτελέσματα των διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργούνται από δημόσιες ή ιδιωτικές μονάδες υγείας.

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 93 του ν.4961/2022 (Α’ 146), στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α.) Α.Ε. συστήνεται ψηφιακό αποθετήριο βεβαιώσεων νοσηλείας ή εξέτασης ασθενούς στα νοσοκομεία και τις κλινικές της χώρας. Τα αποτελέσματα των ανωτέρω διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων, καθώς και οι βεβαιώσεις νοσηλείας αποτελούν τμήμα του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας (Α.Υ.φ.Υ.) κάθε πολίτη.

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα της πρόσβασης στα αποτελέσματα των διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεών τους, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής, που θα είναι προσβάσιμη από την ενιαία ψηφιακή πύλη της δημόσιας διοίκησης (gov.gr-EΨΠ), καθώς και από την εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα MyHealth app.

Ενδεικτικά, το εκτιμώμενο κοστολόγιο για την προσαμοργή των πληροφοριακών συστημάτων των νοσοκομείων είναι: 3000 ευρώ για την ενσωμάτωση των κλήσεων του API του ψηφιακού αποθετηρίου διαγνωστικών εργαστηριακών αποτελεσμάτων και 1500 ευρώ για την ενσωμάτωση των βεβαιώσεων νοσηλειών - εξετάσεων ανά νοσοκομείο, δηλαδή το συνολικό εκτιμώμενο κόστος υλοποίησης ανέρχεται στα 4500 ευρώ ανά νοσοκομείο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη






Σχετικά άρθρα

Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
e-ΕΦΚΑ: Σε τροχιά υλοποίησης τρία σημαντικά ψηφιακά έργα
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του
Sanofi: Η αυτονομία της Ευρώπης στην Υγεία να γίνει άμεση προτεραιότητα
Είναι εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας
Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη