Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


EMA: Έγκριση 7 νέων «ορφανών» φαρμάκων

15/12/2011
Νέα φάρμακα για την αντιμετώπιση σπάνιων παθήσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Η Επιτροπή για Ορφανά Φαρμακευτικά Προϊόντα (COMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) γνωμοδότησε θετικά για 7 νέα ορφανά φάρμακα –για την αντιμετώπιση σπάνιων ασθενειών– σε σύσκεψή της στις 6-7 Δεκεμβρίου 2011.


Τα φάρμακα αυτά είναι τα εξής:


(1S,3S)-3-amino-4-(difluoromethylene) cyclopentanecarboxylic acid hydrochloride της Catalent Pharma Solutions Limited, για τη θεραπεία του συνδρόμου West.


Nimorazole maleate της Conventia Medical LLP, για τη θεραπεία του ακανθοκυτταρικού καρκινώματος της κεφαλής και του τραχήλου, σε ασθενείς που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία.


S[+] apomorphine του University of Sheffield, για τη θεραπεία της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης.


Sodium phenylbutyrate της Lucane Pharma SAS, για τη θεραπεία της ανεπάρκειας της συνθετάσης 1 του φωσφορικού καρβαμοϋλίου, τη θεραπεία της ανεπάρκειας της τρανσκαρβαμυλάσης της ορνιθίνης και τη θεραπεία της κιτρουλιναιμίας τύπου 1.


Autologous haematopoietic cells genetically modified with a lentiviral vector containing the human gp91(phox) gene της Généthon, για τη θεραπεία της χρόνιας κοκκιωματιώδους νόσου που σχετίζεται με το χρωμόσωμα Χ.


Doxycycline hyclate του Giampaolo Merlini, για τη θεραπεία της οικογενούς αμυλοειδούς πολυνευροπάθειας.


Human monoclonal antibody against Fas ligand της PinCell s.r.l., για τη θεραπεία της πέμφιγας.



Η απόφαση της COMP υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να κατοχυρωθούν τα φαρμακευτικά αυτά προϊόντα ως «ορφανά φάρμακα».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο ΠΦΣ στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων
Σε διαρκή έρευνα ο οργανισμός φαρμάκων και η αστυνομία






Σχετικά άρθρα

Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη
Ο ΠΦΣ στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων
Τιμητική διάκριση για την UCB Ελλάδας και τον Λεωνίδα Ισσόπουλο
Από την πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα
Μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών
Peifasyn Academy: Νέο webinar για φαρμακοποιούς & βοηθούς φαρμακείου
Με θέμα: «Σύγχρονες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των εμβοών και του ιλίγγου»