Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων

26/11/2007
Σε θέση μάχης νοσοκομειακοί γιατροί και φαρμακοποιοί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Θύελλα κινητοποιήσεων στο χώρο της υγείας ξεσηκώνουν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για μείωση των συντάξεων και για ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί με ανακοίνωσή τους προαναγγέλουν απεργιακές κινητοποιήσεις για την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ έχουν ήδη αποφασίσει τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 12/12.

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και στον κλάδο των φαρμακοποιών.
Όπως επισημαίνει ο Γε­νικός Γραμματέας του Πανελλή­νιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), κ. Καραγεωργίου: «Έχουμε απο­στείλει τηλεγραφήματα σε όλους τους συλλόγους της χώρας, με τα οποία τους ενημερώνουμε ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις». Μάλιστα, όπως ο ίδιος ε­πισημαίνει, οι φαρμακοποιοί βρί­σκονται σε συνεχείς επαφές με τον κλάδο των υγειονομικών και εξετάζουν το ενδεχόμενο να πραγ­ματοποιήσουν από κοινού πε­ραιτέρω κινητοποιήσεις.
«Πρόκειται για μια σαφέστατα αρνητική εξέλιξη για τους φαρ­μακοποιούς και είναι απαράδεκτο να αποφασίζει άλλος αντί για εμάς. Είμαστε έτοιμοι για πολύ δυ­ναμικές κινητοποιήσεις. Θεωρώ αδιανόητο το γεγονός ότι η κυ­βέρνηση προσπαθεί να ενοποιή­σει τελείως ανόμοια πράγματα. Το ΤΣΑΥ έχει μία ιδιαιτερότητα: είναι το μόνο ταμείο, το οποίο εδώ και χρόνια δε χρηματοδοτείται από το κράτος. Πώς είναι λοιπόν δυ­νατό να θέλουν να πάρουν τα δι­κά μας χρήματα για να κλείσουν άλλες τρύπες; Είναι παράνομο. Αυ­τή η κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει και της λέμε πως δε θα το κάνει», σημειώνει ο κ. Λουράντος, πρόεδρος του Φαρμακευτι­κού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εντοπίστηκε από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας μετά από καταγγελία
Γι' αυτό και διευρύνεται η πρακτική στο Κεμπέκ


Σχετικά άρθρα

Ληγμένα προϊόντα & φάρμακα χωρίς κουπόνια βρέθηκαν σε φαρμακείο στην Αττική
Εντοπίστηκε από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας μετά από καταγγελία
Η συνταγογράφηση στα φαρμακεία προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες Καναδούς
Γι' αυτό και διευρύνεται η πρακτική στο Κεμπέκ
Ανακύκλωση αναπνευστικών συσκευών σε φαρμακεία του Λονδίνου
Μια σημαντική πρωτοβουλία για τη μείωση των εκπομπών αερίων
ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο