Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ε.Ο.Φ.: Διακίνηση μη εγκεκριμένου προϊόντος BELINE caps

4/7/2011
Μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Δανίας, το προϊόν BELINE caps που διανέμεται στην Ευρώπη από την εταιρεία FOCUS HR LIMITED μέσω διαδικτύου, το οποίο δεν είναι εγκεκριμένο, περιέχει φαρμακευτικές ουσίες και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη.

 

Το προϊόν πιθανόν να διακινείται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου. Σύμφωνα με την ενημέρωση χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας. Η χρήση επί μακρόν απαιτεί τη συμβουλή γιατρού.

 

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Ε.Ο.Φ.

 

Από τον Ε.Ο.Φ. επισημαίνεται και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης
Περιγράφεται σε πρόσφατη έκθεση της FIP






Σχετικά άρθρα

Η ανταπόκριση των φαρμακοποιών σε φυσικές καταστροφές και έκτακτες ανάγκες
Περιγράφεται σε πρόσφατη έκθεση της FIP
Νέες λύσεις για τις ελλείψεις φαρμάκων προτείνει ο ΦΣΘ στον πρωθυπουργό
Κατά τη διάρκεια σύσκεψης, ενόψει της 89ης ΔΕΘ
Κ. Μανωλόπουλος: Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προέδρου του Φ.Σ. Αττικής
Αρκετές οι εκκρεμότητες που συσσωρεύτηκαν τους προηγούμενους μήνες, αναφέρει
Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR