Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Best in Pharmacy Awards 2026
O θεσμός που αναδεικνύει τα προϊόντα φαρμακείου και τις πρακτικές προώθησής τους

Δωρεάν τα εμβόλια πνευμονιόκοκκου και μηνιγγιτιδόκοκκου

1/4/2008
Τα εμβόλια χορηγούνται πλέον από τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των γονέων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Δωρεάν θα χορηγούνται πλέον από τα ασφαλιστικά ταμεία τα εμβόλια του πνευμονιόκοκκου και του μηνιγγιτιδόκοκκου, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (Αριθ. Πρωτ.: Φ.80000/5471/469/24-3-2008 εγκύκλιος της Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων). Η απόφαση αφορά δύο από τα πιο καινούργια εμβόλια που κυκλοφορούν στη χώρα μας από το 2005, τα οποία έχουν εισαχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών από το 2006.

Ωστόσο, παρά την εισαγωγή τους στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, χορηγούνταν με συμμετοχή του ασφαλισμένου κατά 25%. Με την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου τα εμβόλια χορηγούνται πλέον δωρεάν από τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των γονέων.

Σημειώνεται ότι το επταδύναμο εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου χορηγείται στα βρέφη σε 3 δόσεις στις ηλικίες των 2, 4 και 6 μηνών και σε μία επαναληπτική στην ηλικία των 12-15 μηνών. Προστατεύει τα βρέφη και τα νήπια από τη διεισδυτική πνευμονιοκοκκική νόσο (την πνευμονιοκοκκική πνευμονία, τη μηνιγγίτιδα, τη βακτηριαιμία και την οξεία μέση ωτίτιδα), η οποία προκαλείται από τους επτά ορότυπους του πνευμονιόκοκκου που περιλαμβάνονται στο εμβόλιο.

Το εμβόλιο του μηνιγγιτιδόκοκου προστατεύει από τη μηνιγγίτιδα που προέρχεται από τον μηνιγγιτιδόκοκκο ορότυπου C και χορηγείται στις ηλικίες των 2 και 4 μηνών και με μια επαναληπτική δόση μετά τους 12 μήνες.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο ΠΦΣ ζητά άμεση διασύνδεση των προγραμμάτων φαρμακείου με το μητρώο μέσω API
Είναι η 2η αλλαγή στη διοίκηση μέσα σε 1,5 χρόνο






Σχετικά άρθρα

Στα 2,4 εκατ. οι αντιγριπικοί εμβολιασμοί χωρίς συνταγή
Ο ΠΦΣ ζητά άμεση διασύνδεση των προγραμμάτων φαρμακείου με το μητρώο μέσω API
PEIFASYN Academy: Webinar για τη διαχείριση του ασθενή με βήχα στο φαρμακείο
Η συμβολή του φαρμακοποιού στην αξιολόγηση, την κατάλληλη καθοδήγηση και την αποτελεσματική ανακούφιση του ασθενή με βήχα
Τα ΜΗΣΥΦΑ μόνο με τη συμβουλή του φαρμακοποιού
Μόνο έτσι αναδεικνύεται η αξία της αυτοφροντίδας, σύμφωνα με την PGEU
ΟΣΦΕ: Παρουσιάζει το Ψηφιακό Αποθετήριο των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μνήμη, Ταυτότητα & Προοπτική»