Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Δωρεάν τα εμβόλια πνευμονιόκοκκου και μηνιγγιτιδόκοκκου

1/4/2008
Τα εμβόλια χορηγούνται πλέον από τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των γονέων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Δωρεάν θα χορηγούνται πλέον από τα ασφαλιστικά ταμεία τα εμβόλια του πνευμονιόκοκκου και του μηνιγγιτιδόκοκκου, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (Αριθ. Πρωτ.: Φ.80000/5471/469/24-3-2008 εγκύκλιος της Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων). Η απόφαση αφορά δύο από τα πιο καινούργια εμβόλια που κυκλοφορούν στη χώρα μας από το 2005, τα οποία έχουν εισαχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών από το 2006.

Ωστόσο, παρά την εισαγωγή τους στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, χορηγούνταν με συμμετοχή του ασφαλισμένου κατά 25%. Με την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου τα εμβόλια χορηγούνται πλέον δωρεάν από τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των γονέων.

Σημειώνεται ότι το επταδύναμο εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου χορηγείται στα βρέφη σε 3 δόσεις στις ηλικίες των 2, 4 και 6 μηνών και σε μία επαναληπτική στην ηλικία των 12-15 μηνών. Προστατεύει τα βρέφη και τα νήπια από τη διεισδυτική πνευμονιοκοκκική νόσο (την πνευμονιοκοκκική πνευμονία, τη μηνιγγίτιδα, τη βακτηριαιμία και την οξεία μέση ωτίτιδα), η οποία προκαλείται από τους επτά ορότυπους του πνευμονιόκοκκου που περιλαμβάνονται στο εμβόλιο.

Το εμβόλιο του μηνιγγιτιδόκοκου προστατεύει από τη μηνιγγίτιδα που προέρχεται από τον μηνιγγιτιδόκοκκο ορότυπου C και χορηγείται στις ηλικίες των 2 και 4 μηνών και με μια επαναληπτική δόση μετά τους 12 μήνες.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με 5 φάρμακα για αυτοάνοσα νοσήματα στο χαρτοφυλάκιό της
Με αντικείμενο την ανάπτυξη μιας νέας θεραπείας των ουλών κερατοειδούς






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους