Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


DEMO ABEE: Το 2021 θα κυκλοφορήσει σκεύασμα δεξαμεθαζόνης στην Ελλάδα

16/7/2020 12:25:00 μμ
Θετικά τα μηνύματα από τη χρήση του φαρμάκου στην αντιμετώπιση της Covid-19
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO, με 4 μονάδες παραγωγής στο Κρυονέρι Αττικής, μέσα στους επόμενους μήνες θα κυκλοφορήσει το σκεύασμα με στόχο να προσφέρει στην ιατρική κοινότητα ένα ακόμη όπλο για την αντιμετώπιση τυχόν δεύτερου κύματος COVID-19.

Η παραγωγική δυναμική της εταιρείας είναι ιδιαίτερα μεγάλη στη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων, που είναι τα ενέσιμα διαλύματα μικρού όγκου σε γυάλινες φύσιγγες. Επιπλέον η σύνθεση του προϊόντος της DEMO δεν περιέχει συντηρητικά (preservative-free formula), τα οποία υπάρχουν σε άλλα αντίστοιχα ενέσιμα σκευάσματα δεξαμεθαζόνης. 

Η δεξαμεθαζόνη είναι ένα συνθετικό κορτικοστεροειδές φάρμακο που χρησιμοποιείται στην καθημερινή κλινική πράξη σε πλήθος θεραπευτικών επεμβάσεων λόγω της ισχυρής αντιφλεγμονώδους και ανοσοκατασταλτικής του δράσης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πριν από λίγες ημέρες, μέσω του γενικού διευθυντή του Oργανισμού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιστημονική επιτυχία Βρετανών ερευνητών, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι η δεξαμεθαζόνη μειώνει τη θνητότητα των ασθενών που πάσχουν από βαριάς μορφής Covid-19.

Η ανακοίνωση αυτή, που αφορά την πρώτη επιστημονικά τεκμηριωμένη θεραπεία για τη νόσο, ήρθε τη στιγμή που οι θάνατοι από την πανδημία του νέου κορονοϊού ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο.

Μεγάλος αριθμός ασθενών με σοβαρή νόσο Covid-19 αναπτύσσουν ένα είδος συστηματικής φλεγμονώδους απόκρισης, η οποία οδηγεί σε βλάβες του πνευμονικού παρεγχύματος και σε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Τα πρώιμα αποτελέσματα αρκετών μελετών έδειξαν ότι η ισχυρή αντιφλεγμονώδης δράση των κορτικοστεροειδών φαρμάκων και συγκεκριμένα της δεξαμεθαζόνης, του παλαιού και φθηνού αλλά σε πολλές περιπτώσεις αναντικατάστατου αυτού φαρμάκου, μπορεί να αποτρέψει ή έστω να μετριάσει τις σοβαρές και σε πολλές περιπτώσεις θανατηφόρες επιδράσεις του νέου κορονοϊού. 

Συγκεκριμένα, η μελέτη RECOVERY έδειξε ότι οι ασθενείς με βαριάς μορφής Covid-19 και ειδικά εκείνοι που απαιτούσαν μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και τυχαιοποιήθηκαν να λάβουν δεξαμεθαζόνη, είχαν μειωμένο ποσοστό θνησιμότητας κατά 33% συγκριτικά με τους ασθενείς που έλαβαν συμβατική θεραπεία. Σημαντικά επίσης μειωμένο κατά 20% ήταν το ποσοστό θνησιμότητας και σε μη διασωληνωμένους ασθενείς που λάμβαναν μόνο οξυγόνο. Με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής, οι διεθνείς οργανισμοί (ΠΟΥ, NHI κ.ά.) έδωσαν το πράσινο φως για τη χρήση της δεξαμεθαζόνης σε ασθενείς με βαριάς μορφής νόσο Covid-19.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος