Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


DEMO ABEE: «Γυναίκες Μαζί Δυνατές»

12/3/2022 8:29:00 πμ
Το νέο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια πρωτοβουλία και ιδέα της DEMO με στόχο την ενημέρωση ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2022 σε οκτώ νησιά του Αιγαίου, σε συνεργασία με τον οργανισμό 'Αγονη Γραμμή Γόνιμη. 


Αυτή τη χρονιά και δεδομένης της έκτασης που έχει λάβει το φαινόμενο της έμφυλης βίας στη χώρα μας, η DEMO σε συνεργασία με την 'Αγονη Γραμμή Γόνιμη και την οργάνωση Strong Me, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, εκπονεί το πρόγραμμα «Γυναίκες Μαζί Δυνατές».


Ο στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενημερώσει, να αφυπνίσει και να κινητοποιήσει απέναντι στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών που έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις και αναδεικνύει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Παράλληλα βγαίνουν στην επιφάνεια, όπου υπάρχουν βεβαίως, οι προκλήσεις και οι προβληματικές συμπεριφορές που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες, ώστε να μην αναγκάζονται ούτε να τις υπομένουν, ούτε να τις αντιμετωπίζουν μόνες.


Οι συναντήσεις θα καθοδηγούνται από εξειδικευμένους συνεργάτες, όπως ψυχολόγος και νομική σύμβουλος, ενώ θα συμμετέχει ως προσκεκλημένη μια προσωπικότητα των τεχνών και του πολιτισμού. Θα μοιραστούν δικές τους εμπειρίες και θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός κλίματος φιλίας και εμπιστοσύνης. Παράλληλα η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, με τις τοπικές αρχές αλλά και με τους Συλλόγους Γυναικών θα αποτελέσει ένα σημαντικό στοιχείο της υλοποίησης του προγράμματος.


Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 12 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί το Μάιο στα νησιά Λέσβος, Νάξος, Αστυπάλαια, Σαντορίνη, Λέρος, Πάτμος, Κίμωλος και Σκιάθος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών