Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

BENNETT: Απόκτησε το ακίνητο της πρώην βιομηχανίας «Σιλβεστρίδη» στη Μεταμόρφωση

22/2/2022 12:15:00 πμ
Για τη δημιουργία νέου εργοστασίου, ερευνητικού κέντρου και γραφείων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Βιομηχανία Φαρμάκων BENNETT προχώρησε στην αγορά ακινήτου μετά κτηριακών εγκαταστάσεων της πρώην βιομηχανίας επίπλων «Σιλβεστρίδη» στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Η αγορά περιλαμβάνει το υφιστάμενο οικόπεδο 10.000 τ.μ. και εφαπτόμενο οικόπεδο 4.100 τ.μ., συνολικά 14.100 τ.μ. οικοπεδικής έκτασης μετά του υπάρχοντος κτίσματος 12.000 τ.μ. Ειδικότερα, θα προχωρήσει στην επέκταση και στην κατασκευή νέων χώρων. 

Σε 1ο στάδιο θα κατασκευαστούν 20.000 τ.μ., όπου θα στεγαστούν το νέο εργοστάσιο, το ερευνητικό κέντρο (R&D), τα γραφεία διοίκησης και του εργοστασίου, το χημείο, η αποθήκη κτλ. με μελλοντική δυνατότητα κατασκευής επιπλέον 20.000 τ.μ. Το σύνολο της επένδυσης σε κτηριακό και μηχανολογικό εξοπλισμό καθώς και σε έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων για την επόμενη 3ετία θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.

Η εν λόγω επένδυση εντάσσεται στον επενδυτικό σχεδιασμό της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ύψους 1,2 δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας. Η ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος αναμένεται να οδηγήσει στην ανάδειξη της χώρας μας σε κόμβο για την έρευνα και παραγωγή φαρμάκων στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.
Σύμφωνα με τον κ. Μπουφίδη, πρόεδρο & διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου: «Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τα καλύτερα φάρμακα καλύπτοντας πλήρως τις βασικές θεραπευτικές κατηγορίες: υπέρταση, δισλιπιδαιμία, καρδιακή ανεπάρκεια, σιδηροπενική αναιμία, αντιθρομβωτικά, γαστροπροστασία, αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά και άλλα κρίσιμα για την υγεία φάρμακα».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ομιλίες Θ. Γιαρμενίτη & Α. Πατέρα στο Sustainable Fashion & Beauty Conference 2021 της Boussias
Από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του υπ. Ανάπτυξης






Σχετικά άρθρα

Όμιλος ΣΥΦΑΚ: Στήριξε εκδηλώσεις με θέμα: «Το Χαμόγελο ενάντια στοBullying»
Διοργανώθηκαν από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Όλοι μαζί μια αγκαλιά!
Για 3η συνεχόμενη χρονιά στηρίζει τη Δράση Αλληλεγγύης του Φ.Σ. Λάρισας
ΕΜΑ: Αποσύρει την άδεια του εμβολίου Covid-19 της AstraZeneca
Μετά από αίτημα της εταιρείας που έβλεπε τη ζήτηση να πέφτει
Νέα εποχή ΜΑΜ
9/5/2024 10:34:31 μμΝέα εποχή ΜΑΜ
Διαμορφώνοντας ένα βιώσιμο μέλλον