Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

AstraZeneca: Επιπλέον 1εκατ. δόσεις της προληπτικής θεραπείας Covid-19 για τις ΗΠΑ

17/2/2022 5:19:05 μμ
Είναι η μόνη εγκεκριμένη θεραπεία με αντισώματα για προφύλαξη πριν από την έκθεση στον ιό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι οριστικοποίησε τη συμφωνία της με τις ΗΠΑ για την αγορά επιπλέον ενός εκατομμυρίου δόσεων του AZD7442 (150mg tixagevimab συσκευασμένο μαζί με 150mg cilgavimab), ενός συνδυασμού αντισωμάτων μακράς δράσης για την προφύλαξη πριν από την έκθεση της Covid-19 σε ανοσοκατεσταλμένους πληθυσμούς.

Αυτή η συμφωνία συμπεριλαμβάνει τις 500.000 δόσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στις 12/01/2022 και ακολουθεί την αρχική συμφωνία της κυβέρνησης για την αγορά 700.000 δόσεων AZD7442, οι οποίες χορηγούνται ήδη σε τοποθεσίες στις ΗΠΑ, με τελικό σύνολο 1,7 εκατομμύρια δόσεων. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να διανείμει αυτές τις πρόσθετες δόσεις σε πολιτείες και εδάφη χωρίς κόστος.

Ο Ruud Dobber, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και πρόεδρος της BioPharmaceuticals Business Unit, AstraZeneca, δήλωσε: «Με τη συνεχή παρουσία κρουσμάτων Covid-19 στις ΗΠΑ και μετά την παραλλαγή Omicron, εξακολουθεί να υπάρχει κρίσιμη ανάγκη για παροχή πρόσθετης προστασίας σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς που είναι πιο ευάλωτοι στον ιό. Είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε να διαδραματίζουμε ηγετικό ρόλο στην καταπολέμηση της COVID-19 με το AZD7442, τον πρώτο συνδυασμό αντισωμάτων μακράς δράσης που έλαβε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ για προφύλαξη πριν από την έκθεση στην COVID-19 και τη μοναδική θεραπεία αντισωμάτων που έχει εγκριθεί για αυτή τη χρήση, η οποία δείχνει εξουδετερωτική δραστηριότητα έναντι της Omicron και όλων των άλλων παραλλαγών ενδιαφέροντος μέχρι σήμερα».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά από αίτημα της εταιρείας που έβλεπε τη ζήτηση να πέφτει
Ως άπαξ εβδομαδιαίως χορηγούμενη θεραπευτική επιλογή για την αιμορροφιλία Α






Σχετικά άρθρα

Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Όλοι μαζί μια αγκαλιά!
Για 3η συνεχόμενη χρονιά στηρίζει τη Δράση Αλληλεγγύης του Φ.Σ. Λάρισας
ΕΜΑ: Αποσύρει την άδεια του εμβολίου Covid-19 της AstraZeneca
Μετά από αίτημα της εταιρείας που έβλεπε τη ζήτηση να πέφτει
Νέα εποχή ΜΑΜ
9/5/2024 10:34:31 μμΝέα εποχή ΜΑΜ
Διαμορφώνοντας ένα βιώσιμο μέλλον
Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%