Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Απαιτείται νέα στρατηγική για τους εμβολιασμούς στην Ευρώπη

3/7/2023 3:01:54 πμ
Τα αιτήματα του Οργανισμού Vaccines Europe για το 2024-2029
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο οργανισμός Vaccines Europe, που εκπροσωπεί την καινοτόμο βιομηχανία στο χώρο των εμβολίων, καλεί τις πολιτικές παρατάξεις και τους νομοθέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ακολουθήσουν μια στρατηγική ανοσοποίησης του πληθυσμού, με στόχο την προηγμένη, υγιή και ανθεκτική Ευρώπη. 

Ο Οργανισμός επισημαίνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η υγεία στην Ευρώπη (γήρανση πληθυσμού, κλιματική αλλαγή, γεωπολιτική αστάθεια), οι οποίες συνδέονται και με την αύξηση των λοιμωδών παθήσεων και αποδυναμώνουν συνολικά την ήπειρο. Στο πλαίσιο αυτό ζητά υποστήριξη της έρευνας και ανάπτυξης των εμβολίων που προλαμβάνουν αυτές τις νόσους και συγκεκριμένα:
  • Να εφαρμοστεί ένα πλαίσιο για διαφανή, συμπεριληπτική και τακτική ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ όλων των σχετικών ενδιαφερομένων στη λήψη αποφάσεων.
  • Να τεθούν συγκεκριμένοι στόχοι εμβολιασμού για να διασφαλιστεί ότι ολόκληρος ο πληθυσμός προστατεύεται, ανεξάρτητα από την κοινωνική και οικονομική κατάσταση και το πού ζει και ταξιδεύει ο καθένας.
  • Να ενισχυθεί η χρηματοδότηση, καθώς σήμερα μόνο ένα μικρό ποσοστό των προϋπολογισμών για την υγεία, 0,5%, αφορά τα εθνικά προγράμματα εμβολιασμών.
«Ο εμβολιασμός είναι υψίστης σημασίας για την οικοδόμηση πιο ανθεκτικών και βιώσιμων συστημάτων υγείας και αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο που αποτρέπει τις ασθένειες, σώζει ζωές, εξοικονομεί χρήματα και συμβάλλει στην ισχυρή οικονομική ανάπτυξη. Είναι μια επένδυση που προσφέρει καινοτομία, υγεία και ευημερία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο οργανισμός Vaccines Europe.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή