Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Αλλαγές στη διοίκηση της Roche

27/7/2022 3:03:28 πμ
Οι νέες θέσεις θα επιβεβαιωθούν το Μάρτιο του 2023
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Roche ανακοίνωσε ότι ο Thomas Schinecker θα είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της εταιρείας, ενώ ο τέως CEO, Severin Schwan, αναλαμβάνει το ρόλο του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι νέοι διορισμοί θα επιβεβαιωθούν στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας το Μάρτιο του 2023, μετά την απόφαση του νυν προέδρου Christoph Franz να μη θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή στο Δ.Σ.

Ο Thomas Schinecker απασχολείται στη Roche εδώ και 20 χρόνια κατέχοντας μια σειρά από σημαντικές θέσεις, όπως επικεφαλής μάρκετινγκ και πωλήσεων και γενικός διευθυντής σε περιφερειακά γραφεία. Το 2019 έλαβε τη θέση του CEO στη Roche Diagnostics και κατά τη διάρκεια της θητείας του πέτυχε τεράστια αύξηση στη ζήτηση των τεστ για την Covid-19.

Ο Severin Schwan εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας το 1993, έχει διατελέσει επικεφαλής της Roche Diagnostics για 2 χρόνια και από το 2008 κατέχει τη θέση του CEO της Roche. Στις μεγάλες του επιτυχίες περιλαμβάνεται η ισχυροποίηση της μετοχής της εταιρείας καθώς επεκτεινόταν σε άλλους τομείς πέρα από την Ογκολογία και σε μια συμφωνία – ορόσημο με τη Novartis το 2021 αξίας 20,7 δισ. δολάρια.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου






Σχετικά άρθρα

KALTEQ: Συνεργασία με την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes
Η συνεργασία της Bayer Ελλάς με τη We4all συνεχίζεται με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον
Στηρίζοντας μια σειρά από δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα