Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Α. Λοβέρδος: «Θα ξαναφέρω στη Βουλή τη διάταξη για το ωράριο»

25/1/2012
«Θα υπερψηφίσει η Ν.Δ. την τροπολογία σ' αυτή την περίπτωση»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
Το θέμα του ωραρίου των φαρμακείων θα επανέλθει την ερχόμενη εβδομάδα με τη μορφή σχεδίου νόμου, διαμηνύει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον REAL FM, τονίζοντας παράλληλα ότι η χθεσινή απόρριψη της σχετικής τροπολογίας από τη Βουλή είναι σεβαστή.

«Πρέπει να σεβαστώ την απόφαση της Βουλής, είναι σεβαστή, μου προτάθηκε να κάνω πίσω, όταν όμως πιστεύω ότι κάτι είναι σωστό, δεν μπορώ να κάνω πίσω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Αναφορικά με τη στάση των βουλευτών, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν για τη συγκεκριμένη τροπολογία, ο υπουργός επεσήμανε ότι μπορεί οι βουλευτές της ΝΔ να δήλωσαν παρόντες, «αλλά το θέμα το ξέρει η ΝΔ».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στο ραδιόφωνό της ΝΕΤ:

«Αρκετοί συνάδελφοι βουλευτές χθες μου έδωσαν την εντύπωση ότι ψήφισαν έχοντας το μυαλό τους πρωτίστως σε οργανωμένες συντεχνίες που εκπροσωπούν και δευτερευόντως ως βουλευτές κι αυτό είναι κατά την εκτίμησή μου ανησυχητικό». Σημείωσε επίσης ότι για το άρθρο που αφορούσε τα φαρμακεία όπου η ΝΔ ψήφισε «παρών» υπήρξε ζήτημα για τον τρόπο που έφερε την τροποποίηση ο κ. Λοβέρδος.

«Αν έρθει το θέμα την επόμενη εβδομάδα δεν έχω καμία δυσκολία να το υπερψηφίσω, όπως θα κάνει και η ΝΔ. Η ΝΔ στη ψηφοφορία αυτή υπήρξε πολύ πιο υπεύθυνη από το ΠΑΣΟΚ: καταρχάς ο κ. Παπανδρέου ήταν στη Κόστα Ρίκα και το κόμμα του ήταν "μπάτε σκύλοι αλέστε", ο καθένας ψήφιζε ό,τι ήθελε», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ άφησε αιχμές και για βουλευτές της ΝΔ που απείχαν σε ορισμένα άρθρα.

«Τα σχόλιά μου αφορούν και τους συναδέλφους της ΝΔ που δεν προσήλθαν στην ψηφοφορία. Δεν θα σηκώσουμε εμείς το βάρος των μέτρων και οι άλλοι μισοί θα αποχωρούν διακριτικά με ελαφρά πηδηματάκια», είπε.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η σεμαγλουτίδη per os θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ
Παρουσιάστηκαν στο 34ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο






Σχετικά άρθρα

Τα Δ.Σ. των Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Χανίων συγκροτήθηκαν σε σώμα
Με τους τρεις προέδρους να διατηρούν τις θέσεις τους
Φαρμακεία: 5 υποχρεώσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς
Ενημέρωση από τον ΠΦΣ
Ερημώνουν τα χωριά της Γαλλίας από φαρμακεία
Οι φαρμακοποιοί ζητούν νέο βιώσιμο σύστημα αμοιβών
Αυξήθηκαν οι φαρμακοποιοί αλλά μειώθηκαν τα φαρμακεία
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2024