Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


«Τα προβλήματα επιλύονται από τα θεσμικά όργανα όχι από τις παρατάξεις»

7/4/2024 11:03:42 μμ
Δηλώσεις Απ. Βαλτά και Κ. Λουράντο με αφορμή την ανακοίνωση της ΔηΕΦ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την οργή του ΠΦΣ και του ΦΣΑ προκάλεσε η πρόσφατη ανακοίνωση της ΔηΕΦ, στην οποία αναφέρεται ότι η ίδια η παράταξη πέτυχε τη δικαίωση των 49 φαρμακοποιών με τις άδικες περικοπές, ευχαριστώντας μάλιστα τον ΕΟΠΥΥ για τη βοήθειά του. 


Μιλώντας στο f.daily, ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς εξήγησε ότι οι εκπρόσωποι της ΔηΕΦ όντως ανέφεραν το θέμα που είχε προκύψει σε φαρμακοποιούς που ανήκουν στην ΠΕ.ΔΙ. Αγίας Παρασκευής, στα Δ.Σ. του ΠΦΣ και του ΦΣΑ, όπως είχαν κάνει και άλλοι φαρμακοποιοί της περιοχής. Έτσι ξεκίνησαν διαδοχικές συναντήσεις για να λυθεί αυτό το γραφειοκρατικό πρόβλημα, το οποίο μετατίθετο από υπηρεσία σε υπηρεσία. Τελικά, επιλύθηκε με απόφαση της γενικής διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ, δίνοντας τη δυνατότητα να ανοιχθεί η εφαρμογή των ενστάσεων και να δικαιωθούν οι συγκεκριμένοι 49 φαρμακοποιοί. Για το θέμα φυσικά είχε επιληφθεί ο ΦΣΑ, εφόσον είναι το πρωτοβάθμιο όργανο της εν λόγω περιοχής, σε συνεργασία με τον ΠΦΣ ώστε να γίνει ο σχετικός διάλογος μεταξύ των υπηρεσιών. 


Ο Απ. Βαλτάς προσθέτει ωστόσο με έμφαση: «Δεν είναι δυνατόν οι παρατάξεις να θεωρούν, επειδή αναφέρουν ένα πρόβλημα, ότι το έχουν επιλύσει κιόλας. Τα προβλήματα λύνονται από το πρωτοβάθμιο ή το δευτεροβάθμιο όργανο, όπως είναι ο ΠΦΣ και ο ΦΣΑ. Επίσης, δεν είναι δυνατόν να ευχαριστούμε πρόσωπα, τα οποία σε τελική ανάλυση δεν έπαιξαν ρόλο σε αυτήν τη διαδικασία, αλλά και να ευχαριστούμε υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ που οφείλουν να μη δημιουργούν θέματα και είχαν την υποχρέωση να επιλύσουν το πρόβλημα και σε συντομότερο διάστημα». Συμπληρώνει δε ότι: «Ακόμη και το όψιμο ενδιαφέρον των συνδικαλιστών προσωπικά το σέβομαι από τη στιγμή που αναδεικνύεται ένα σοβαρό θέμα. Όταν όμως η ανάδειξη θεωρήθηκε και επίλυση του προβλήματος, ενώ ήταν υποχρέωση του πρωτοβάθμιου και του δευτεροβάθμιου οργάνου, τα οποία και ενήργησαν, οφείλω να το αναδείξω και να το στηλιτεύσω».


Το f.daily επικοινώνησε και με τον πρόεδρο του ΦΣΑ, Κώστα Λουράντο για το θέμα, ο οποίος επισήμανε: «Η αλήθεια είναι ότι μέλος της παράταξης που είναι στο Δ.Σ. του ΦΣΑ έθεσε το θέμα στο συμβούλιο, χωρίς να σημαίνει ότι αυτός έλυσε το πρόβλημα. Ο ΦΣΑ συνεργάστηκε άψογα με τον ΠΦΣ, όλα τα μέλη του Δ.Σ. έλαβαν γνώση και ο καθένας έπραξε αυτό που έπρεπε. Βεβαίως ο πρόεδρος του ΠΦΣ φρόντισε ώστε να υπάρξει ένα αίσιο τέλος στο πρόβλημα, για το οποίο δεν ευθύνεται άλλος εκτός από τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό που ενόχλησε είναι ότι η ανακοίνωση μιλάει για αδιαφορία και απαξίωση εκ μέρους συνδικαλιστών του κλάδου, κάτι που είναι αναληθές, ανήθικο και τελικά μειώνει την αξία της συλλογικής προσπάθειας. Οφείλω να βεβαιώσω ότι ουδείς συνδικαλιστής αδιαφόρησε. Επίσης ποτέ στην ιστορία δεν έχει λυθεί πρόβλημα από μία παράταξη. Οι παρατάξεις γνωστοποιούν τα προβλήματα και τα θεσμικά όργανα τα επιλύουν. Το να ευχαριστείς δημόσια τον ΕΟΠΥΥ για κάτι που έπραξε που ήταν αυτονόητο ότι έπρεπε να το κάνει, βεβαιώνει ότι εσύ δεν συνέβαλες καθόλου στη λύση, περιμένοντάς τη από τον ΕΟΠΥΥ».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024
Μετά από επικοινωνία του Απ. Βαλτά με τον Αλ. Βαρβέρη






Σχετικά άρθρα

Τα 2 ελληνικά φαρμακεία που πιστοποιήθηκαν διεθνώς στο πλαίσιο του «Pharmacists for the Future»
Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα της L'OREAL για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση
Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας