Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Προεκλογικές συναντήσεις φαρμακοποιών με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

25/4/2023 9:09:25 μμ
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για τα προβλήματα του κλάδου οι Θ. Πλεύρης και Αν. Ξανθός
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πλήρως ευαισθητοποιημένοι εμφανίστηκαν ο νυν και ο τέως υπουργός υγείας σε συναντήσεις που οργάνωσε η παράταξη φαρμακοποιών «Νέος Δρόμος» λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές, στις οποίες φαρμακοποιοί και πολιτικοί αντάλλαξαν σκέψεις για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του ο κλάδος.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του «Νέου Δρόμου», Γιάννης Δαγρές, στη συνάντηση με τον Θάνο Πλεύρη συμμετείχαν περίπου 70 συνδικαλιστές της παράταξης και άλλοι φαρμακοποιοί, οι οποίοι ανέδειξαν στον υπουργό θέματα όπως τα μονοεδρικά φαρμακεία και τα προβλήματα των γυναικών που εργάζονται στα φαρμακεία, αλλά και τα προβλήματα που σχετίζονται με τις ελλείψεις φαρμάκων και με τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους κ.ά. 

Ο υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά και καλή γνώση των θεμάτων του κλάδου και με θετική και ειλικρινή διάθεση απάντησε στους προβληματισμούς που του τέθηκαν. «Στόχος μας ήταν να αναδείξουμε όσα μας απασχολούν και κυρίως την ανάγκη επιβίωσης και ευημερίας των μικρομεσαίων φαρμακείων, ειδικά αυτών που βρίσκονται σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές», ανέφερε ο Γ. Δαγρές στο f.daily.

Θετικός ο Αν. Ξανθός στην αποζημίωση των φαρμακοποιών για τους εμβολιασμούς

Εξαιρετικά θετική ήταν και η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό και με περίπου 30 φαρμακοποιούς από όλη την Ελλάδα.

Το f.daily επικοινώνησε με την Ελισάβετ Δερβενιωτάκη, αντιπρόεδρο του Φ.Σ. Κοζάνης, η οποία κατέθεσε στον τέως υπουργό τα θέματα που αφορούν την αποζημίωση για τους εμβολιασμούς και για τις διανυκτερεύσεις αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες φαρμακοποιοί.

Ειδικότερα η αντιπρόεδρος ανέλυσε όλα όσα διαχειρίζονται οι φαρμακοποιοί σχετικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό (από την εκπαίδευση/πιστοποίηση έως και τη διαχείριση αποβλήτων), ενώ τόνισε πως ανεπίσημα γίνονται στα φαρμακεία και άλλοι εμβολιασμοί ενηλίκων, αποσυμφορίζοντας το ΕΣΥ και εξοικονομώντας σημαντικές δαπάνες. Ο Αν. Ξανθός φάνηκε θετικός στην πρόταση για την αποζημίωση, αναγνωρίζοντας ότι πέρα από τις πιστοποιήσεις, ο φαρμακοποιός έχει ζωτικό ρόλο στην ΠΦΥ και στην ανοσοποίηση.

Όσον αφορά την αποζημίωση των διανυκτερεύσεων, τουλάχιστον για τις περιπτώσεις που οι ασθενείς ζητούν μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και άλλα προϊόντα, ο βουλευτής εξέφρασε κάποιες ενστάσεις, προβληματιζόμενος για την επιπλέον επιβάρυνση των καταναλωτών. 

Η Ελ. Δερβενιωτάκη αναφέρθηκε επίσης και στην έλλειψη υποστήριξης της πολιτείας προς τις γυναίκες φαρμακοποιούς, όσον αφορά την επιστροφή τους στην εργασία μετά τη γέννα αλλά και τη συμμετοχή τους στις διανυκτερεύσεις.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας






Σχετικά άρθρα

ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Τον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου με τη συμμετοχή των φαρμακείων
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»
Τα 2 ελληνικά φαρμακεία που πιστοποιήθηκαν διεθνώς στο πλαίσιο του «Pharmacists for the Future»
Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα της L'OREAL για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση