Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Θ. Κουτσούκης: «Μας έδωσαν τα εμβόλια Covid-19 που δεν αφορούν κανέναν πλέον»

21/4/2024 10:36:48 μμ
Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την καθυστέρηση εκτέλεσης συνταγών λόγω αναμονής του νόμου που θα έδινε παράταση στην ισχύ τους σχολιάζει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας Θάνος Κουτσουκης, τονίζοντας ότι «ολόκληρος ο κλάδος βρίσκεται όμηρος εδώ και αρκετές ημέρες» αλλά και ότι μαζί με τους φαρμακοποιούς έχουν ταλαιπωρηθεί και χιλιάδες ασθενείς που περιμένουν να εξυπηρετηθούν.


«Όταν περνάει πάνω από μισός μήνας για να δοθεί λύση για μια τέτοια απλή διαδικασία πόσος χρόνος χρειάζεται για να λυθούν άλλα σοβαρότερα και σημαντικότερα ζητήματα;», διερωτάται ο ίδιος σημειώνοντας ότι έτσι πραγματοποιείται ένας αποπροσανατολισμός από τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο και το σύστημα υγείας γενικότερα που είναι: το υψηλό κόστος λειτουργίας, οι υπερφορολογήσεις, τα κλαδικά θέματα που δεν επιλύονται, οι ελλείψεις φαρμάκων, η ομαλή λειτουργία του φαρμακείου και η εξασφάλιση μιας βιώσιμης λειτουργίας στο μέλλον.


Την ίδια στιγμή, όπως σχολιάζει, δεν υπάρχει πολιτική βούληση για τα εξής: «την κατάργηση του rebate, που αποτελεί έναν άδικα επιπλέον επιβληθέν φόρο στο κύριο αντικείμενό μας, την ομαλοποίηση του ωραρίου, την επιστροφή των ΦΥΚ, την αποζημίωση των υπηρεσιών που ήδη παρέχουμε δωρεάν τόσα χρόνια και φυσικά για την ουσιαστική αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης που έχει μείνει στάσιμη στα χρόνια πριν από τα μνημόνια».


Όσο για την πρόσφατη θέσπιση της διενέργειας εμβολιασμών εντός των φαρμακείων, ο Θ. Κουτσούκης την παρομοιάζει με την «τακτική να μοιράζονται καθρεφτάκια σε ιθαγενείς» και εξηγεί: «Στα καθρεφτάκια συγκαταλέγονται και η νομιμοποίηση της διενέργειας εμβολιασμών (άνευ πληρωμής φυσικά), καθώς και η αποζημίωση για τη διενέργεια μόνο των εμβολίων Covid-19, από τον ίδιο τον ασθενή και όχι από τον ασφαλιστικό φορέα, τα οποία βέβαια αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον δεν αφορούν σχεδόν κανένα. Άρα ας τα πάρουν οι φαρμακοποιοί».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)