Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πλαστές συνταγές εντοπίστηκαν στο Βόλο

29/3/2018 1:18:46 μμ
Την προσοχή των φαρμακοποιών εφιστά ο Φ.Σ.Μαγνησίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αυξητικές τάσεις εμφανίζει τις τελευταίες εβδομάδες το φαινόμενο των πλαστών συνταγών στα φαρμακεία του Βόλου. Τα περιστατικά βέβαια μπορεί να μην πολλά ως προς τον αριθμό τους και δεν συντρέχει λόγος πανικού, όμως είναι κατά πολύ αυξημένα ως προς την εμφάνιση τους, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας βρίσκονται αντιμέτωποι με ανάλογα περιστατικά σε συνδυασμό και με το βαρύ φόρτο εργασίας που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση για την κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων.

Τις τελευταίες ημέρες έπεσαν στην αντίληψη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας συνταγές που φέρεται να είχαν την σφραγίδα γιατρού και διευθυντικού στελέχους μονάδας στον Βόλο και σύμφωνα με την συνταγή έγραφε χάπια σε συγκεκριμένο όνομα. Βέβαια κατόπιν διερεύνησης του θέματος αποδείχτηκε ότι η συνταγή ήταν πλαστή και δεν είχε καμία σχέση με τη πραγματικότητα. Ήδη έχουν ενημερωθεί όλα τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου για να μην πέσουν θύματα παραπλάνησης, λαμβάνοντας εγκαίρως τα μέτρα τους.


Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, ο φαρμακοποιός, εκτός από τις επιστημονικές του γνώσεις και την έγκαιρη ενημέρωση του γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο των φαρμάκων θα πρέπει να έχει και κάποιες άλλες ιδιαίτερες ικανότητες για να διακρίνει αν μια συνταγή είναι πλαστή η όχι. Εξάλλου, από τη νομοθεσία προβλέπεται η δίωξη του φαρμακοποιού στη περίπτωση που εκτελέσει πλαστή συνταγή ακόμη και αν πέσει θύμα απάτης. Ο φαρμακευτικός σύλλογος συστήνει την προσοχή των μελών του για αυτές τις περιπτώσεις.


ΠΗΓΗ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου