Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Μικροί επιστήμονες φτιάχνουν καλλυντικά και πρωτοπόρα προϊόντα υγείας

2/3/2017 11:16:31 πμ
Μαθητές γυμνασίων και λυκείων συμμετέχουν σε διαγωνισμό του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μαθητές γυμνασίων και λυκείων συμμετέχουν με εντυπωσιακά και πρωτοπόρα επιτεύγματα στο διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016-17» που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων. Τα καινοτόμα προϊόντα που παρήγαγαν οι μαθητές από όλη την Ελλάδα με εντυπωσιακή δημιουργικότητα και ομαδικό πνεύμα, πραγματικά δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τις επιχειρήσεις των «μεγάλων»!


Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν τα προϊόντα καλλυντικής περιποίησης που έφτιαξαν οι μαθητές των τομέων Κομμωτικής και Πληροφορικής στο 1ο ΕΠΑΛ Σερρών! Οι μαθητές θέλησαν να αναδείξουν το βουβαλίσιο βούτυρο, ένα τοπικό προϊόν με ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα και ειδικότερα για τα μαλλιά. Μέσω της Εικονικής Επιχείρησης «Bio BUFF» που δημιούργησαν, έφτιαξαν μια σειρά περιποίησης που περιλαμβάνει μάσκα μαλλιών, θεραπευτικό λάδι μαλλιών και βάλσαμο χειλιών!


Η ομάδα μαθητών του Αριστοτέλειου Κολεγίου της Θεσσαλονίκης συνέστησαν την εταιρεία «Watchout» με στόχο τη βοήθεια ατόμων με προβλήματα όρασης. Έφτιαξαν μια «συσκευή εντοπισμού εμποδίων», η οποία προσαρμόζεται διακριτικά στο ύψος της κεφαλής μέσω καπέλου, σκούφου κ.ά. και έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει εμπόδια στην επιθυμητή απόσταση που θα ορίσει ο ίδιος. Η συσκευή λειτουργεί με υψηλή τεχνολογία υπερήχων και ενημερώνει τον χρήστη μέσω της ενσωματωμένης δόνησής της.


Από το διαγωνισμό δεν θα μπορούσε να λείπει και η εταιρεία «Roboholics» από το 1ο Γυμνάσιο Ρόδου που κατασκεύασε το «έξυπνο» κουτί για χάπια, το b-χ@πι, προκειμένου να ειδοποιεί τους χρήστες για την ώρα λήψης των φαρμάκων τους. Το b-χ@πι διαθέτει δύο συρτάρια και βομβητή. Κάθε συρτάρι έχει έξι θήκες για αντίστοιχες ημέρες, ενώ σε κάθε συρτάρι αντιστοιχεί ένα λαμπάκι. Όταν έρθει η συγκεκριμένη ώρα να πάρει ο χρήστης τα χάπια του, για παράδειγμα στις 8.30 το πρωί, τότε χτυπάει ο βομβητής και ανάβει το λαμπάκι. Όταν ο χρήστης ανοίξει το συρτάρι, τότε σταματάει ο βομβητής, και όταν πάρει τα χάπια και το κλείσει, σβήνει και το λαμπάκι. Όπως εξηγούν οι μαθητές που συμμετέχουν στην ομάδα, η αρχική ρύθμιση των ωρών λήψης των φαρμάκων γίνεται εύκολα μία μόνο φορά από τον φροντιστή ή τον χρήστη, με απλή εφαρμογή από το κινητό που είναι διαθέσιμη στο Play Store.

Η αξιολόγηση των προτάσεων

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, θα καταθέσουν τις ιδέες τους στο Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων, θα αξιολογηθούν και οι 10 καλύτερες μαθητικές επιχειρήσεις θα διαγωνιστούν για να αναδειχθεί η «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016-17» .

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους