Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Και παραπλανούν τον κόσμο και ρίχνουν λάσπη στους φαρμακοποιούς...

23/11/2017 9:27:17 πμ
Osteoren ή... Hondrocream, τα οποία διακινούνται από το διαδίκτυο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) έβγαλε Δελτίο Τύπου, με το οποίο ενημερώνει το κοινό ότι τα προϊόντα Osteoren και Hondrocream που διακινούνται από το διαδίκτυο δεν έχουν άδεια φαρμάκου από τον Οργανισμό, ενώ διαφημίζονται με θεραπευτικές ενδείξεις.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το προϊόν, με την ονομασία Osteoren, που κατήγγειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (Φ.Σ.Α.), καθώς η διαφημιστική του προβολή σε ιστότοπο, εκτός από τα παραπλανητικά μηνύματα για τη δράση του στην υγεία των αρθρώσεων, περιλαμβάνει προσβολές για τον κλάδο των φαρμακοποιών. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι οι φαρμακοποιοί τάχα -ως άπληστοι- κρύβουν από τον κόσμο το προϊόν αυτό! (Δείτε περισσότερα εδώ)

Λίγες μέρες μετά την καταγγελία του Φ.Σ.Α. προς τον Ε.Ο.Φ., τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και άλλους σχετικούς φορείς, στον ίδιο ιστότοπο το προϊόν αλλάζει ονομασία και συσκευασία (γίνεται Hondrocream), ενώ το υπόλοιπο περιεχόμενο (κείμενα, μορφή) του site παραμένει ίδιο!

Επιπλέον, όπως σημειώνεται και στην καταγγελία του Φ.Σ.Α. και στην πρόσφατη ανακοίνωση του Ε.Ο.Φ., "σε όλες τις περιπτώσεις εμφανίζεται παραπλανητικά παραποιημένο το λογότυπο του υπουργείου Υγείας, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με τη διάθεση των εν λόγω προϊόντων".

Ο Ε.Ο.Φ. εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στη κατοχή τους τα παραπάνω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να τον ενημερώσουν άμεσα. Επαναλαμβάνει δε την επισήμανση ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας Ε.Ο.Φ. από μη εγκεκριμένες πηγές, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου