Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Εκστρατεία ενημέρωσης για την ορθή χρήση των φαρμάκων σε νέους

15/12/2017 10:44:31 πμ
Ο Φ.Σ. Ροδόπης επισκέπτεται γυμνάσια και λύκεια του νομού!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ξεκίνησε η εκστρατεία ενημέρωσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης στα Γυμνάσια και Λύκεια του νομού για την ορθή χρήση των φαρμάκων!

Μετά από έγκριση που έλαβε ο Σύλλογος από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να επισκεφθεί τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του νομού και με τη συνεργασία της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εθελοντές - μέλη του Δ.Σ. και του Συλλόγου έχουν ήδη επισκεφτεί το 4ο Γυμνάσιο, το Γυμνάσιο Σαπών, το 2ο Γυμνάσιο και το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο και έχουν οριστεί οι ημερομηνίες επίσκεψης για συνολικά 17 από τα 27 σχολεία. Σε πολλά σχολεία μάλιστα θα γίνουν παραπάνω από μία συναντήσεις, λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθητών τους.

Ο Σύλλογος της Ροδόπης θα πραγματοποιήσει τις ενημερώσεις με προβολή διαφανειών και διανομή φυλλαδίων καθ' όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς.
Οι μαθητές θα εκπαιδευτούν από τους ειδικούς για:
 την αλόγιστη κατανάλωση αντιβιοτικών
την αναγκαιότητα των εμβολιασμών
 την ανακύκλωση των φαρμάκων
 τους τεράστιους κινδύνους που διατρέχει η υγεία η δική τους και των οικογενειών τους από τη χρήση των αναβολικών, των ναρκωτικών καθώς και από την αγορά φαρμάκων ή και συμπληρωμάτων διατροφής από το διαδίκτυο.

Οι φαρμακοποιοί της Ροδόπης ευελπιστούν πως τα μηνύματα που θα περάσουν θα είναι για το καλό και των παιδιών και των οικογενειών τους και πήραν τη σημαντική αυτή απόφαση, εκτιμώντας την κομβική θέση που έχουν οι μαθητές λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, το πόσο εύκολα γίνονται καταναλωτικός στόχος αλλά και τη θέση που έχουν οι νέοι μέσα στις οικογένειές τους. Θεωρούν ότι οι μαθητές έχουν μεγάλες δυνατότητες να πείσουν παππούδες, γιαγιάδες και γονείς, ώστε να δίνουν την απαραίτητη προσοχή στα θέματα υγείας αλλά και να τους μεταδώσουν το μήνυμα ότι οφείλουν να απευθύνονται πάντα και μόνο στο φαρμακοποιό ή στο γιατρό τους για κάθε πρόβλημα της υγείας τους.

Ο Σύλλογος δηλώνει ότι η ενημέρωση αυτή θα καθιερωθεί και θα γίνεται κάθε χρόνο στις καινούριες τάξεις ή και θα επαναλαμβάνεται προσαρμοσμένη φυσικά στη γλώσσα των παιδιών. Κάτι ανάλογο με το κλείσιμο του κύκλου στα σχολεία θα γίνει και με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου, τους στρατιώτες των μονάδων κλπ.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου καταλήγει: "Το κοινό είναι ανεπαρκώς ενημερωμένο και θα πρέπει να υπάρχει συνεχής τριβή και επαφή με τους επαγγελματίες υγείας, μιας και τα προβλήματα υγείας είναι πάρα πολλά. Αυτό οι φαρμακοποιοί το κάνουμε κυρίως μέσα στα φαρμακεία μας, αλλά βγαίνουμε και προς τα έξω - μοιράζοντας φυλλάδια και ενημερώνοντας με επανειλημμένες εξορμήσεις μας σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως Δημόσιες Υπηρεσίες, τράπεζες, ΚΑΠΗ, πλατείες, καφενεία, κλπ."
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου