Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

ΣΦΕΕ: Ομαλή είναι η τροφοδοσία της αλυσίδας φαρμάκου



Το μείζον θέμα της επάρκειας φαρμάκων συζήτησαν χθες, Πέμπτη 2/7, στο υπουργείο Υγείας, υπό τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, οι αντιπρόεδροι του Ε.Ο.Φ. Δέσποινα Μακριδάκη και Ηλίας Γιαννόγλου και εκπρόσωποι από το ΣΦΕΕ.


Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η διασφάλιση της επάρκειας των φαρμακευτικών προϊόντων, για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών. Ο υπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους των φαρμακευτικών εταιρειών να συνεχίσει ο κανονικός εφοδιασμός της αγοράς με τις συνήθεις ποσότητες φαρμάκων. Οι εκπρόσωποι των φορέων ανέφεραν ότι ο εφοδιασμός της αγοράς διεξάγεται κανονικά και δεσμεύτηκαν για την περαιτέρω ομαλή ροή του.

 


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΦΕΕ μετά τη συνάντηση, "δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας σχετικά με την επάρκεια φαρμάκων την κρίσιμη αυτή περίοδο".

 

Ο Σύνδεσμος δηλώνει ότι, ως θεσμικός εκπρόσωπος των εταιρειών-μελών του, ελληνικών και πολυεθνικών, βρίσκεται σε συνεχή και στενή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή και απρόσκοπτη τροφοδότηση της αλυσίδας φαρμάκου και σημειώνει ότι "η υγεία και η πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε φάρμακα και θεραπείες οφείλει να παραμείνει έξω από το κάδρο του πολιτικού κλίματος και μακριά από κάθε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης".


Ο Σύνδεσμος και τα μέλη του συνεχίζουν και θα συνεχίσουν, με ψυχραιμία, σύμπνοια και προσήλωση να στέκονται δίπλα στους Έλληνες πολίτες.

ΠροηγούμενοΕπόμενο