Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Δείτε τι ψηφίζουν γιατροί-νοσηλευτές στο δημοψήφισμα της Κυριακής

Σε δύο στρατόπεδα φαίνεται να είναι χωρισμένος ο χώρος της υγείας σχετικά με το ψηφίσει στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Υπέρμαχος και φανατικός του "όχι" εμφανίζεται ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος μάλιστα έχει διαμηνύσει ότι θα παρατηθεί αν περικοπούν με το νέο μνημόνιο 900 εκατομμύρια ευρώ από το τομέα της Πρόνοιας.



Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης υποστηρίζει το "Ναι" και ζητά από την κυβέρνηση να ακυρώσει το δημοψήφισμα και να παραιτηθεί.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «άνθρωποι που θα ψήφιζαν 'όχι' για όλους τους πιθανούς λόγους, επειδή δεν θέλουν τη λιτότητα, επειδή απεχθάνονται τους δανειστές, επειδή ποθούν την εθνική ανεξαρτησία, θα συρθούν περίλυποι στο 'ναι', από φόβο για την επόμενη μέρα. Θα ψηφίσουν 'ναι' θολωμένοι από τις σειρήνες εξωτερικού και εσωτερικού, που τραγουδούν την ωδή της καταστροφής και της απώλειας».

Το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «με το "ναι", νομιμοποιούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις που θέτουν τα μνημόνια της τρόικας και με το "όχι" νομιμοποιείται το τρίτο μνημόνιο, πρόσθετων ανάλγητων μέτρων 8 δισ. και βάλε δια υπογραφής Τσίπρα».

ΕΙΝΑΠ

Η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτών Ελλάδας ΕΙΝΑΠ καλεί τους υγειονομικούς και το λαό να συνεχίσουν να αρνούνται την υποταγή σε κάθε είδους μνημόνιο με περηφάνια, αξιοπρέπεια και τόλμη.

Πανεπιστημιακοί

Ογδόντα τέσσερις ομότιμοι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών τάσσονται υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής, καθώς θεωρούν δεδομένο ότι συνδέεται άμεσα με την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη.

ΠροηγούμενοΕπόμενο