Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

'Αλλοι 3 νεκροί εξαιτίας της γρίπης


Αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των ασθενών που καταλήγουν εξαιτίας της γρίπης. Μόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο άλλοι 3 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον ιό ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 18.


Οι ασθενείς που έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ είναι συνολικά 60, από τους οποίους 30 εξακολουθούν να παρακολουθούνται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Πρόκειται για αριθμό πολύ μεγάλο, εάν αναλογιστεί κάποιος ότι το σύστημα Υγείας διαθέτει περίπου 450 κλίνες Εντατικής και φυσικά αυτές καταλαμβάνονται από όλα τα βαριά περιστατικά, από καρδιολογικά μέχρι πολυ τραυματίες.


Από το τέλος Δεκεμβρίου που άρχισε να υψώνεται το κύμα της γρίπης έχουν νοσηλευτεί στις ΜΕΘ 45 άτομα. Οι επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) όπως και οι Έλληνες ειδικοί είχαν εκτιμήσει ότι οι απώλειες της γρίπης εφέτος θα είναι μεγάλες, ιδίως σε χρόνιος ασθενείς και ηλικιωμένους, λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας του ιού Α(Η3Ν2), το οποίο συσχετίζεται με επιπλοκές, αλλά και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι το συγκεκριμένο στέλεχος της γρίπης έχει μεταλλάξεις, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς με το αντιγριπικό εμβόλιο.


Πάντως οι ειδικοί συμβουλεύουν ακόμη και τώρα τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού να εμβολιαστούν με το αντιγριπικό εμβόλιο καθώς είναι το μοναδικό μέσο προφύλαξης που διαθέτουμε.

ΠροηγούμενοΕπόμενο