Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα
Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Σπείρα έπαιζε με τον πόνο καρκινοπαθών



Κορώνα γράμματα με την ζωή δεκάδων ασθενών με καρκίνο έπαιζε μια πενταμελής σπείρα απατεώνων που έναντι αδράς αμοιβής υπόσχονταν θεραπεία με θαυματουργό φάρμακο από τη Ρωσία.

Πέντε μέλη των τσαρλατάνων βρίσκονται πλέον στα χέρια της αστυνομίας μετά από έρευνα που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο.

Επικεφαλής της σπείρας ήταν ένας 63χρονος Έλληνας που αναζητείται και ο οποίος πλάσαρε σε απελπισμένους ασθενείς ένα «ειδικό φάρμακο» από τη Ρωσία το οποίο δήθεν παρασκευαζόταν κατόπιν λήψεως DNA του ασθενούς.

Στη συνέχεια δράση αναλάμβαναν τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας που υποδύονταν τους θεραπευμένους «ασθενείς» μετά τη λήψη του «ειδικού φαρμάκου».

Η αρχή του τέλους για τη δράση της σπείρας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έδινε σε ασθενείς νερό με viagra με ορισμένους από αυτούς να χειροτερεύουν μετά τη λήψη του δήθεν θαυματουργού φαρμάκου, έγινε όταν στις 2 Ιανουαρίου προσήλθε στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ένας 55χρονος και κατήγγειλε ότι τα μέλη της σπείρας τον είχαν προσεγγίσει και σταδιακά του είχαν αποσπάσει περίπου 95.000 ευρώ προκειμένου να του δώσουν το φάρμακο.

Εννέα ημέρες αργότερα, στις 11 Ιανουαρίου, ο 55χρονος συναντήθηκε για την παράδοση της δεύτερης δόσης του «φαρμάκου» - καθώς η πρώτη δόση εντωμεταξύ όχι μόνο δεν είχε βελτιώσει αλλά είχε επιδεινώσει την κατάστασή του - αρχικά στους Αγίους Αποστόλους στον Κάλαμο και στη συνέχεια στην Χαλκίδα.

Πρώτοι συνελήφθησαν ένας 44χρονος και ένας 59χρονος την ώρα που παρέδιδαν την ψεύτικη ουσία και στη συνέχεια και σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και του Α.Τ. Καλάμου συνελήφθησαν και τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδος.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Το χρηματικό ποσό των 30.780 ευρώ.
  • 34 χρυσές λίρες Αγγλίας.
  • 2 οχήματα τύπου JEEP.
  • Βιβλιάρια καταθέσεων.
  • Ιατρικές συνταγογραφήσεις.
  • 1 φιαλίδιο με υγρό διάλυμα.
  • 3 ξίφη.
  • 1 πτυσσόμενη ράβδος.
  • 1 μεταλλική λεπίδα.

Αυτό που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι ότι στις έρευνες εντοπίστηκαν ιατρικές συνταγές και ανυπόγραφες ιατρικές βεβαιώσεις γεγονός που πιθανότατα υποδηλώνει ότι με την ίδια μέθοδο έχουν εξαπατηθεί και άλλα άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες τους για τον εντοπισμό και τυχόν άλλων θυμάτων τους.

Πληροφορίες από: Πρώτο Θέμα
ΠροηγούμενοΕπόμενο