Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Το φαρμακείο των φετινών διακοπών είναι διαφορετικό

8/7/2020 4:27:16 μμ
Τι πρέπει να προτείνει ο φαρμακοποιός στους πελάτες του
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με χειρουργικές ή υφασμάτινες μάσκες, αντισηπτικά και γάντια μιας χρήσης ενισχύεται φέτος το φαρμακείο των διακοπών.

Ο κορονοϊός άλλαξε τα δεδομένα και έφερε νέες συνήθειες όχι μόνο στην καθημερινότητά μας, αλλά και στις θερινές εξορμήσεις μας. Όσοι, λοιπόν, αποφασίσουν να ταξιδέψουν φέτος, καλό είναι ετοιμάσουν ένα μικρό και περιεκτικό φαρμακείο πρώτων βοηθειών ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν πιθανά ιατρικά απρόοπτα.

Το φαρμακείο αυτό πρέπει να το έχουν μαζί τους και να μην το βάζουν μέσα στη βαλίτσα, ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση ανά πάσα στιγμή.

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης, καλό είναι να οι φαρμακοποιοί να προτείνουν οι καταναλωτές να έχουν μαζί τους χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά και γάντια μίας χρήσης διότι δεν πρέπει να ξεχνούν ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών θα έρθουν σε επαφή με τουρίστες είτε από το εξωτερικό είτε από άλλες περιοχές της χώρας μας, οι οποίοι μπορεί να μεταφέρουν τον κορονοϊό από το ένα μέρος στο άλλο χωρίς να το γνωρίζουν.

Ειδικά στους κλειστούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, πρέπει να συμπεριφέρονται σαν να υπάρχει κάποιος ασθενής ή σαν να είναι οι ίδιοι ασθενείς τόσο για τη δική τους προφύλαξη όσο και των αγαπημένων τους προσώπων.

Από το φαρμακείο των διακοπών δεν πρέπει να λείπουν το αντηλιακό για πρόσωπο και σώμα και μια κρέμα ενυδατική ή καταπραϋντική για τα εγκαύματα. 
«Δυστυχώς τελευταία έχουν αυξηθεί τα εγκαύματα από τον ήλιο. Πολλοί άνθρωποι έρχονται στα φαρμακεία μας έχοντας καεί και ζητώντας κάποιο προϊόν να τους ανακουφίσει», εξηγεί ο Γραμματέας του ΦΣΘ, Αργύριος Αργυρόπουλος.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών, οι εκδρομείς πρέπει να εφοδιαστούν με ένα καλό εντομοαπωθητικό, μια αντι-ιισταμινική κρέμα, τζελ ή stick για τα τσιμπήματα από μέλισσες ή από επαφή με μέδουσες και φυτά.
Επιπλέον πρέπει να έχουν υλικά για την περιποίηση των τραυμάτων, όπως βαμβάκι, οξυζενέ, ιώδιο και αποστειρωμένες γάζες, υποαλλεργικούς αυτοκόλλητους μικροεπιδέσμους, υποαλλεργικές αυτοκόλλητες ταινίες, αντιβιοτική σκόνη και αλοιφή, ακόμη και αυτοκόλλητα ράμματα.
Ακόμα καλό είναι να εφοδιαστούν με παυσίπονα ή αντιπυρετικά χάπια, ενώ για να αντιμετωπίσουν ενοχλήματα όπως διάρροια, δυσκοιλιότητα, εμετό, δυσπεψία και πόνο, πριν από την αναχώρησή τους να συμβουλευτούν τον φαρμακοποιό τους.

Μάλιστα, αν σκοπεύουν κάνουν κάποιο μεγάλο ή/και δύσκολο ταξίδι, μην ξεχάσουν να ζητήσουν από τον φαρμακοποιό τους κάποιο σκεύασμα για τη ναυτία.

«Φροντίστε να έχετε μαζί σας οφθαλμικές σταγόνες για τον ερεθισμό από τη θάλασσα ή το νερό της πισίνας και τσιμπιδάκι φρυδιών το οποίο ενδεχομένως να χρησιμοποιήσετε για να βγάλετε αγκάθια από αχινούς ή κεντρί μέλισσας», τονίζει ο Δ. Ευγενίδης.

Παράλληλα εξηγεί ότι «ιδιαίτερη προσοχή απαιτούν η μεταφορά και η αποθήκευση των φαρμάκων. Όσα χρειάζονται ψυγείο πρέπει να μεταφέρονται σε τσάντα, στην οποία έχουν τοποθετηθεί παγοκύστες και με την άφιξη να τοποθετούνται σε δροσερό μέρος μακριά από τον ήλιο και τη ζέστη.  
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία, ένα φαρμακείο στο Ίλιον δηλώνει ότι είναι «εδώ» να στηρίξει






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους