Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Νέο γενόσημο ενδοφλέβιο πολυβιταμινούχο σκεύασμα
Το μοναδικό που κυκλοφορεί στην Ευρώπη
Πώς θα επιστρέψουν οι γονείς τα γάλατα FREZYLAC;
Οδηγίες από την εταιρεία Frezyderm
Όχι στην ορμονική υποκατάσταση για πρόληψη χρόνιων παθήσεων
Μικρά τα οφέλη, μεγάλοι οι κίνδυνοι, λένε στις ΗΠΑ


Δεν υποχώρησαν οι Θεσμοί για το ωράριο των φαρμακείων

6/12/2017 2:38:45 μμ
Παραμένει πλήρως απελευθερωμένο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε συμφωνία φαίνεται πως κατέληξαν Θεσμοί και υπουργείο Υγείας σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση που παραχώρησε σε πολιτικούς συντάκτες.

Όπως είπε, συμφωνήθηκε η επαναρύθμιση του ωραρίου, που είχε προκαλέσει προβλήματα στην πρόσβαση των ασθενών στο φάρμακο, ενώ κατέστησε σαφές ότι θα θεσπιστεί υποχρεωτικό ελάχιστο ωράριο λειτουργίας για τα φαρμακεία, καθώς και η υποχρεωτική συμμετοχή όλων των φαρμακείων σε διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις.

Αυτό που δεν δείχνει πάντως να προχωράει είναι η θέσπιση ανώτατου ορίου στο ωράριο των φαρμακείων, που επιδίωκε η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο υπουργός Υγείας σε Συνέντευξη Τύπου για το νέο σύστημα  Αξιόλογησης Τεχνολογιών Υγείας (ΗΤΑ). Πιο αναλυτικά, ο Ανδρέας Ξανθός είχε δηλώσει τότε ότι θα διαπραγματευόταν με τους δανειστές να οριστεί ανώτατο χρονικό όριο λειτουργίας, το οποίο θα συμβάδιζε με τη λειτουργία των υπόλοιπων καταστημάτων στην αγορά. Ως γνωστόν όμως οι δανειστές είχαν ζητήσει την απελευθέρωση του ωραρίου, οπότε δεν φαίνεται να είναι πιθανή κάποια σημαντική αλλαγή αυτού.

ΕΟΠΥΥ

Κάνοντας λόγο και για άλλα θέματα που άπτονται του υπουργείου Υγείας, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι επιτεύχθηκε μια προωθητική συμφωνία αναφορικά με το συμψηφισμό χρεών του ΕΟΠΥΥ με αντίστοιχα χρέη των παρόχων προς αυτόν για την περίοδο 2012-2015. Το ίδιο συνέβη και για το πρόγραμμα συμψηφισμού που αφορά την είσπραξη του clawback από το 2017 και μετά με τρόπο θετικό τόσο για τον ΕΟΠΥΥ όσο και για τους παρόχους. "Συνεπεία των παραπάνω, ο ΕΟΠΥΥ θα μπει στο 2018 με σχεδόν μηδενικά ληξιπρόθεσμα" είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι διαπιστώσεις του προέδρου του ΣΦΕΕ
1792 φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα


Σχετικά άρθρα

Δεν θα πληρωθούν όλοι οι φαρμακοποιοί τα ληξιπρόθεσμα
1792 φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα
Έχουμε εξηγήσει γιατί είπαμε όχι στα usb λέει ο ΠΦΣ
Δεν συναινεί σε "βεβιασμένες ενέργειες"
Την αίτηση παραλαβής usb token προτείνει ΣΗΜΕΡΑ ο ΦΣΑ
Προκειμένου να το προμηθευτούν οι φαρμακοποιοί δωρεάν
Ανακοίνωση της FREZYDERM προς τους γονείς που χρησιμοποιούν τα γάλατά της
Όλα τα προϊόντα ελέγχονται διπλά στην Ελλάδα πριν την διάθεσή τους