Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τι είναι το Active Marketing Plan για το φαρμακείο;

6/2/2018 1:31:46 μμ
Και πώς το βάζετε σε εφαρμογή;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


To Pharmacy2020 γράφει για το ελληνικό φαρμακείο

Σήμερα είναι πλέον κοινός τόπος ότι η εξατομικευμένη επικοινωνία και προβολή του φαρμακείου είναι μονόδρομος για την επιβίωση και την ανάπτυξή του. Το πλάνο marketing πρέπει να συντίθεται από εφαρμοσμένες ενέργειες και δράσεις και να απευθύνεται προσωποποιημένα στο πελατειακό κοινό του φαρμακείου, με πρωτότυπους τρόπους και μακριά από τα στερεότυπα του παρελθόντος.


Ενδεικτικά, ένα φαρμακείο μπορεί να υλοποιήσει τις ακόλουθες ενέργειες:


Σύστημα επιβράβευσης πελατείας. Με το loyalty program αυξάνουμε το πελατολόγιό μας, ενημερώνουμε σε προσωποποιημένη βάση, προωθούμε τα προϊόντα που κάθε πελάτης προσωπικά αναζητά και τον επιβραβεύουμε για τη συνέπειά του και πιστότητά του στο φαρμακείο μας. Κερδισμένες αναμφισβήτητα όλες οι πλευρές.


Προϊοντική προώθηση. Με τη χρήση φωτογραφικού υλικού, των μέσων νέας τεχνολογίας και τη δημιουργική κειμενογραφία, τα προϊόντα στα ράφια του φαρμακείου μας αποκτούν άλλη υπόσταση και «συνομιλούν» αποτελεσματικότερα με τον καταναλωτή.


Social media. Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει πλέον την αξία τους ως ιδιαίτερα αποτελεσματικών εργαλείων στην προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, με επιπλέον αβαντάζ το λογικό κόστος στο οποίο προσφέρονται. Με το Facebook, με το Instagram, με τα newsletters, επικοινωνείτε άμεσα και αποτελεσματικά με το υπάρχον κοινό σας και κάθε μέρα που περνάει κερδίζετε και νέους πιστούς.


Επίδειξη κοινωνικής ευθύνης. Η επίδειξη αληθινής ευαισθησίας και η ανταπόδοση και επανεπένδυση στο κοινωνικό σύνολο της προτίμησής του στο φαρμακείο μας, εκτιμάται πάντοτε ειλικρινά από το καταναλωτικό κοινό. Συνεργαστείτε με μη κυβερνητικές οργανώσεις, συνδεθείτε με την περιοχή σας, υποστηρίξτε ενέργειες με θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό ιστό που σας περιβάλλει.


Δημιουργικά concept. Σκεφτήκατε ποτέ να μετατρέψετε το φαρμακείο σας σε αίθουσα τέχνης; Αφήστε τη φαντασία σας να λειτουργήσει δημιουργικά στους χώρους που ορίζετε: την εξωτερική πρόσοψη, τη βιτρίνα -τόσο υποτιμημένη επί σειρά ετών-, τον εσωτερικό χώρο. Το φαρμακείο δεν είναι απαραίτητα ένας αποστειρωμένος χώρος, τουλάχιστον όχι το δικό σας! Βάλτε την πινελιά που θα το μετατρέψει σε ένα ιδιαίτερο, ελκυστικό one-stop-shop!


To παρόν άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση.

Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου