Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Την επανάσταση ξεκινούν οι Γάλλοι φαρμακοποιοί

30/9/2014 11:00:42 πμ
Με δυναμικές κινητοποιήσεις αντιδρούν στην πώληση των Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. από τα σούπερ μάρκετ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Οι Γάλλοι φαρμακοποιοί επαναστατούν, κάνοντας για άλλη μία φορά την αρχή!

 


Η γαλλική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ προωθεί τη διάθεση των Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. από άλλα κανάλια διανομής, όπως είναι τα σούπερ μάρκετ, ενώ παράλληλα προχωρά και στο άνοιγμα του επαγγέλματος σε εξωτερικούς επενδυτές προς όλες τις επιχειρήσεις ιδιωτικής πρακτικής.

 

Απαντώντας δυναμικά στις προθέσεις αυτές της κυβέρνησης, σήμερα Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου όλα τα φαρμακεία στη Γαλλία θα παραμείνουν κλειστά.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά από ελάχιστα φαρμακεία που εφημερεύουν. Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Le Figaro, οι τοπικοί σύλλογοι (ΑRS) έχουν δηλώσει ότι 10-20 φαρμακεία κάθε περιοχής θα είναι εφημερεύοντα, "με τα στόρια κατεβασμένα και μόνο για επείγοντα περιστατικά".

"Έχουμε να δούμε τέτοιας έκτασης κινητοποίηση εδώ και 25 χρόνια" δήλωσε ο Gilles Bonnefond, πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Γαλλίας (USPO) που ηγείται της κινητοποίησης μαζί με την Fédération des Syndicats Pharmaceutiques de France (FSPF) και την UNPF (Union Nationale des Pharmacies de France).

 


Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από περίπου ένα χρόνο η εταιρεία σούπερ μάρκετ Leclerc δήλωνε στη γαλλική τηλεόραση ότι προτίθεται να προσλάβει φαρμακοποιούς για να πουλούν τα Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ., λόγω "ελλιπούς ανταγωνισμού".

Η εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται να είναι προάγγελος νομοθετικών τροποποιήσεων και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, εφόσον το πείραμα του Ολάντ σημαδευτεί από χαμηλό πολιτικό κόστος. Να σημειωθεί ότι η Leclerc είχε απασχολήσει στο παρελθόν την ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού για τη διάθεση κοσμητολογικών καλλυντικών της Yves Saint Laurent και Givenchy.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα φέρουν την επανάσταση στην καθημερινή άσκηση
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή