Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα

29/4/2024 4:14:05 πμ
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας συμμετέχει ενεργά στον διάλογο για τη διαμόρφωση στρατηγικής για την πρόληψη των ελλείψεων, με την παρουσία των στελεχών της στην εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα» που διεξήχθη στις Βρυξέλλες. 


Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προκλήσεις και οι πιθανές λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα που αναδείχθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας όπως: οι ελλείψεις φαρμάκων, η ανάγκη διασφάλισης της κάλυψης των ασθενών σε κρίσιμα φάρμακα καθώς και τα απαιτούμενα κίνητρα για την επιστροφή της παραγωγής φαρμάκων και πρώτων υλών στην Ευρώπη.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της ΠΕΦ, Θ. Τρύφων ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετέχει ενεργά σαν βασικός εταίρος στις συζητήσεις της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα. Θεωρώ ότι η πρωτοβουλία αυτή θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην υιοθέτηση μέτρων για την πρόληψη των ελλείψεων στην Ε.Ε. Η Συμμαχία προτείνει μια δέσμη μέτρων για τη στήριξη της βιομηχανίας φαρμάκων της απροστάτευτης αγοράς, η οποία εκπροσωπεί το 70% των κρίσιμων φαρμάκων που κυκλοφορούν στην Ε.Ε. Η πρώτη αυτή συνάντηση έχει στόχο την επαναφορά της παραγωγής σε ευρωπαϊκό έδαφος και τη διασφάλιση της επάρκειας της αγοράς και της αυτάρκειας του συστήματος φαρμακευτικής φροντίδας στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Βασικός μας στόχος είναι να συνεχίσουμε να καλύπτουμε τους Ευρωπαίους και Έλληνες ασθενείς με ποιοτικά και οικονομικά φάρμακα. Οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες με 45 παραγωγικές μονάδες πρωτοπορούν σε αυτό».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη θεραπεία της ενεργού μέτριας έως σοβαρής διαπυητικής ιδρωταδενίτιδας






Σχετικά άρθρα

ΕΟΠΥΥ: Νέος όρος για τις συμβάσεις με τους παρόχους του
Θα διαλύονται αυτοδικαίως για όσους αρνηθούν την παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση παραπεμπτικών
«Λάθος του υπουργείου Υγείας για τα σκευάσματα κωδεΐνης»
4 φαρμακοποιοί αντιδρούν στην απένταξή τους από τη θετική λίστα
Εστάλησαν τα πρώτα SMS με τις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων για δωρεάν μαστογραφία
Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου
ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο