Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τη μεγαλύτερη άνοδο σε πωλήσεις καλλυντικών σημείωσαν τα φαρμακεία

21/12/2017 2:29:02 μμ
Σύμφωνα με αποτελέσματα μελέτης για την εγχώρια αγορά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αξιοσημείωτη αύξηση εμφανίζουν οι πωλήσεις καλλυντικών στα φαρμακεία τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς οι φαρμακοποιοί καταρτίζουν συνεργασίες με παραγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου, λαμβάνοντας υπόψη τα πλεονεκτήματα που ενέχουν η ανθεκτικότητα και οι προοπτικές της εν λόγω αγοράς.


Σύμφωνα με μελέτη της Infobank Hellastat, ούτως ή άλλως ο εγχώριος κλάδος της παραγωγής και εμπορίας αρωμάτων και καλλυντικών εμφανίζει μικρή ανάκαμψη από το 2014 και εξής, κυρίως λόγω της προτίμησης των Ελλήνων στα εγχώρια προϊόντα και της αύξησης των εξαγωγών. Στο ίδιο κλίμα κινούνται και τα στοιχεία από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Αρωμάτων & Καλλυντικών (ΠΣΒΑΚ), σύμφωνα με τα οποία το 2016 η αξία αγοράς ανήλθε στα 1,2 δισ. ευρώ, ενώ σημειώθηκε άνοδος σε όλες τις κατηγορίες καλλυντικών, εκτός από τα προϊόντα ευρείας διανομής.


Όπως εξηγεί ο οικονομικός αναλυτής Αλέξης Νικολαΐδης, η σταδιακή μεταστροφή του κλίματος αντανακλάται στην είσοδο νέων παικτών στον παραγωγικό τομέα, μεταξύ των οποίων και οι φαρμακοβιομηχανίες, αλλά και στην ανάπτυξη συνεργασιών με το δίκτυο των φαρμακείων.


Στο δίκτυο των φαρμακείων παρατηρήθηκε μάλιστα η μεγαλύτερη άνοδος σε πωλήσεις καλλυντικών: από 26,7% το 2015 ανήλθε στο 27,4%. Ωστόσο το μεγαλύτερος μέρος της αγοράς το 2016 κατείχαν τα super market, με 36,7% (ποσοστό όμως που έπεσε από το 37,5% που ήταν το 2015).


Σύμφωνα με τον κ. Νικόλα Γκουζέλο, πρόεδρο & διευθύνοντα σύμβουλο της Infobank Hellastat, «η βιομηχανία καλλυντικών πρέπει να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη και προώθηση προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας που να απευθύνονται στην αγορά των φαρμακείων, επωφελούμενη από την ανάπτυξη συνεργειών. Στο πλαίσιο αυτό, πιο ευοίωνες προοπτικές εντοπίζονται στην κατηγορία των δερμοκαλλυντικών».


«Τα φαρμακεία μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά τις πωλήσεις των εν λόγω προϊόντων, γεγονός που αποτυπώνεται στις επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη που υλοποιούν πολλές βιομηχανίες του κλάδου», καταλήγει ο κ. Γκλουζέλος.

Πληροφορίες από εδώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου